Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Τα λείψανα του ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα λείψανα του ΠΑΣΟΚ

ΗΤΑΝ με τα πολιτικά μαθηματικά βέβαιο ότι το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα μπορούσαν να μείνουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπό την αυταρχική, αντιδραστική μοναρχία της Φώφης. Διότι αυτή η μοναρχία οδηγούσε το συνεταιριστικό πείραμα στον γκρεμό. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. της Φώφης ξεπερνούσε και τη Ν.Δ. σε αντιπολιτευτικό μένος και μάλιστα για όλα τα ζητήματα.

ΟΤΑΝ, για παράδειγμα, συνεδρίασε το Ε.Γ. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το θέμα των Σκοπίων, πέντε από τα έξι μέλη του που παραβρέθηκαν διαφώνησαν με την άποψη της Φ. Γεννηματά, η οποία ήταν στη γραμμή του Μητσοτάκη! Και τι απαίτησε μετά η αρχηγός; «Σταύρο, στην ομιλία σου στη Βουλή θέλω να συνταχθείς με την απόφαση της πλειοψηφίας». Όπου πλειοψηφία είναι μόνη της η Φώφη ως μοναδικό εκλεγμένο όργανο του κινήματος!

ΜΕΤΑ, όταν έγινε η σύνοδος των Ευρωσοσιαλιστών, όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης συμφώνησαν με τον μόνιμο προσκεκλημένο τους, τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για τη συμφωνία στο «Μακεδονικό» ζήτημα, όσο και για τη συμφωνία του Eurogroup, την οποία χαρακτήρισαν ιστορική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, αποδοκιμάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη γραμμή της Φώφης, που φρόντισε να απουσιάζει!

ΚΑΙ ΤΙ απάντησε το ΠΑΣΟΚ διά του γίγαντα Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου; «Τιμή να μας καταχεριάζουν οι υποτακτικοί του Σόιμπλε και της Μέρκελ»!

ΤΕΛΙΚΑ το κίνημα της αλλαγής έγινε για να αντικαταστήσει σε συνεργασία με τον Κυριάκο την κυβέρνηση Τσίπρα; Και υπάρχει πολιτικό μέλλον σε αυτό το πράγμα; Για ποιον ευδιάκριτο πολιτικό λόγο να ψηφίσει κανείς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και όχι απευθείας τη Ν.Δ. όταν η αυτοδυναμία είναι μεγάλη υπόθεση λόγω του μπόνους που έχει το πρώτο κόμμα; Ποιες οι διαφορές;

ΑΣΦΑΛΩΣ, αν υπήρχε δημοσκοπικό ρεύμα για το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ίσως οι εταίροι του να το σκέφτονταν δύο φορές πριν αποχωρήσουν. Δεν υπάρχει όμως. Και οι υπόλοιποι θα μετρήσουν διαφορετικά τη στάση τους από δω και πέρα. Θεωρώ δύσκολη την παραμονή της κίνησης του Γ. Παπανδρέου που διαφωνεί να ακολουθεί βουβά το μέγεθος Φώφη. Πρόβλημα θα έχει και η ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Ραγκούσης πρέπει να θεωρείται ήδη φευγάτος και ο Καμίνης δύσκολα θα παραμείνει μόνος του.

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα εκπροσωπήσει πάλι τα λείψανα του ΠΑΣΟΚ για την παλινόρθωση στην εξουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL