Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Αποστάτες ρίξανε τον Γέρο. Και τον Τσίπρα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Αποστάτες ρίξανε τον Γέρο. Και τον Τσίπρα;

Joan Miro, "Σύνθεση με φιγούρες", 1932

του Κώστα Βρατσάλη*

Παλιά μου τέχνη κόσκινο, λέει μια παροιμία και την ξέρει καλά η οικογένεια Μητσοτάκη. Η τέχνη αυτής της οικογένειας δεν είναι τόσο η πολιτική όσο η μαεστρία στην Αποστασία, με το άλφα κεφαλαίο. Είτε θα φεύγει ο μπαμπάς Μητσοτάκης από την κυβέρνηση του Κέντρου για να ρίξει τον Γέρο της Δημοκρατίας κατ’ εντολή των Ανακτόρων είτε -κατ’ εντολή και με χορηγία Μαρινάκηδων- ο γιος Μητσοτάκης θα πείθει βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. να ρίξουν τον Τσίπρα, όχι βέβαια με το αζημίωτο. Κι ας μείνουνε στην Ιστορία όχι ως αποστάτες, αλλά ως "Κατσικοπόδαροι".

Γιατί μη μου πείτε ότι κόπτεται η Δεξιά τόσο πολύ για το "Μακεδονικό". Η Δεξιά που παρακολουθούσε σαν τον χάνο το ένα μετά το άλλο εκατόν σαράντα κράτη να αναγνωρίζουν τα Σκόπια σαν (σκέτο) Μακεδονία. Η Δεξιά που παρακολουθεί, επί χρόνια τώρα, μια Τουρκία να κοντεύει με την πολιτική της στα Βαλκάνια να μας περιτριγυρίσει πλήρως με το "μουσουλμανικό τόξο" της, από τη Θράκη, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ μέχρι την Αλβανία. Βέβαια για κάποιους χουντο-μητροπολίτες και λούμπεν παπάδες¹ πιο σημαντικό από το "μουσουλμανικό τόξο" είναι το πώς θα κλείσει η καταραμένη -και γι' αυτούς- αριστερή παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η Δεξιά, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι που υπόσχεται σε κάθε είδους Μαρινάκηδες ένα πρωτάθλημα πάλι με "παράγκες". Που αναθεματίζει την ιατρική κάνναβη, αλλά την έπιασε μουγκαμάρα για δύο τόνους ηρωίνη. Αυτή η Δεξιά είναι που υπερηφανεύεται για το κλείσιμο της ΕΡΤ (το ονειρεύεται και πάλι), στήριζε την ασυδοσία που επικρατούσε στη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών, και όλα αυτά προκειμένου να υποστηρίζεται, μέχρι γελοιότητας, από πληρωμένους κονδυλοφόρους σε κανάλια και εφημερίδες εφοπλιστών και υποδίκων.

Αυτή η Δεξιά είναι που με διάφορους Μαρινάκηδες γλεντάει στα μπουζούκια τραγουδώντας το "Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή". Που προαναγγέλλει, ρίχνοντας εκατοντάδες πανέρια γαρύφαλλα, "Η χούντα (του Τσίπρα) πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα". (Αλήθεια; Το ξέρει, φαντάζομαι, το Πρώτο Θέμα.)

Αυτή η ίδια Δεξιά είναι που σκίζει τα ιμάτιά της για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που από την πολλή ανεξαρτησία της βαφτίζει κάθε κρίσιμο νόμο αντισυνταγματικό για να μην μπορεί να ασκήσει η κυβέρνηση την πολιτική της. Η ίδια Δικαιοσύνη που κατάπιε τη Siemens, τις λίστες των φορολογικών παραδείσων, που δεν άκουγε ούτε έβλεπε καμιά Novartis, που οι λειτουργοί της αρνούνται να υποβάλουν "πόθεν έσχες", για να μην ξέρουμε ούτε το "πόθεν" ούτε το "έσχες" τους.

(Τι να κάνουμε; Όλοι μαζί δεν τα φάγαμε. Όσοι δεν τα φάγαμε, το "πόθεν" μας είναι τα δάνειά μας και το "έσχες" μας -μ’ αυτή τη Δεξιά αν θα έρθει στην κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη να παραμένει τυφλή και τον Στουρνάρα "εθνικό τραπεζίτη"- θα γίνει "κατέσχες" μας).

Αυτή λοιπόν η Δεξιά δεν έχει κανένα πρόβλημα, προκειμένου να είναι στην εξουσία και πολύ περισσότερο να πάρει ξανά την εξουσία, να ταυτίζεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με τις πιο εθνικιστικές δυνάμεις των βόρειων γειτόνων μας και να καταγγέλλει για εθνική προδοσία.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να ταυτίζεται με τους πιο χυδαίους εκφραστές της Ορθοδοξίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αδιαφορώντας αν αυτό ενδυναμώνει μια οργανωμένη μουσουλμανική επιρροή στη χώρα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να αδιαφορεί για τη διαλεύκανση εγκληματικών δραστηριοτήτων που κερδοσκοπούν για έναν "ευτυχισμένο θάνατο" από ηρωίνη, κατακεραυνώνοντας όσους επιτρέπουν τη χρήση της θεραπευτικής κάνναβης για να απαλύνουν τον πόνο δύστυχων ασθενών.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταγγέλλει την έξαρση της εγκληματικότητας, αλλά να χαριεντίζεται, χρόνια τώρα, με τους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου που απαιτούν μερικές δεκάδες μονάδες ΜΑΤ στα στάδια - μαγαζιά τους για τους μισθωτούς, απ’ αυτούς τους ίδιους, μπαχαλάκηδες. Που τάζει σε κάθε γελοία τηλεπερσόνα και μια βουλευτική έδρα, λες και έχουμε πάνω από 300 στη Βουλή.

Όμως, αν όλα αυτά δεν αρκούν για να κλείσει επιτέλους αυτή η καταραμένη αριστερή παρένθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δεξιά του μπαμπά Μητσοτάκη ή του γιου Μητσοτάκη έχει Άσσο στο μανίκι: Αποστασία. Άλλων, όμως, αυτή τη φορά...

¹ Λούμπεν παπάς, για παράδειγμα, είναι ο παπάς του Αγίου Παντελεήμονα στη Ρόδο. Περιμένουμε το Πατριαρχείο και τη Μητρόπολη στη Ρόδο να δεήσουν να τον "φτύσουν", αφού του αρέσει πολύ, όπως λέει, να φτύνει:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL