Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Τηλεπαράθυρα / Memorandum deletum est
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεπαράθυρα / Memorandum deletum est

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Ξημέρωσε μια μέρα που την έλεγαν 22.6.2018. Μια μέρα μετά την ιστορική συμφωνία για το χρέος, που σήμανε τυπικά το τέλος των Μνημονίων. Οι φωνές που μοιρολογούσαν καταστροφή σίγησαν προς στιγμή και αμέσως μετά... έπιασαν τους αμανέδες.

Απίστευτα απλοϊκή και αφελής η προπαγάνδα. Πρώτη είδηση στα κανάλια την επομένη της ιστορικής μέρας ήταν δεν ήταν φυσικά το Eurogroup για την Ελλάδα, αλλά οι εκλογές στην Τουρκία!

Παρακαλάνε στον ΣΚΑΪ για μια νίκη... κι ας είναι και του Ερντογάν.

Ένα πανό που κρέμασαν κατά βουλευτή στα Γρεβενά αξιολογήθηκε ως μια άκρως σημαντική «είδηση» που παίχτηκε ψηλά στην επικαιρότητας στον ΑΝΤ1.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης και ο Μάκης Βορίδης σήκωσαν το επικοινωνιακό βάρος «της επόμενης μέρας»... Η αριστερή παρένθεση αγκαλιά με όλη την καταστροφολογία και τα εθνικιστικά τσιτάτα αυτοκτόνησαν από τα αντεστραμμένα χαμόγελα. Το βλέμμα απλανές, γεμάτο απόγνωση... Memorandum deletum est.

Τελευταία, ο Κυριάκος δεν μένει και πολύ Ευρώπη. Ωστόσο, «η γραμμή» αξιοποιήθηκε δεόντως στα κανάλια και έπιασαν δουλειά στην αποδόμηση και την παραμόρφωση. Και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, στις 9 το πρωί της επομένης ιστορικής μέρας: «Θα έρθει και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σε λίγο να τα βάλουμε κάτω να δούμε πού ακριβώς είναι η αλήθεια».

Και ήρθε... ο Κ. Χατζηδάκης και είπε: «Το μαξιλαράκι αποδεικνύει ότι δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία». Γι' αυτό τελειώνουν τα Μνημόνια. Λογικό. Υμνώντας το υπέροχο PSI που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και τη χώρα.

Φ. Βάκη: "Με το PSI καταστρέψατε τον κοινωνικό ιστό της χώρας, νοσοκομεία, ομολογιούχους, συνταξιούχους"...

Κάλεσμα στους εθνικιστές ανά τη χώρα απηύθυναν στελέχη της Ν.Δ. από τα κανάλια «να βγουν στους δρόμους». Ο κ. Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: «Να βγει ο κόσμος να διαδηλώσει την αντίδρασή του στη συμφωνία».

Ο Άδωνις στο Τwitter έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο «τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια» καταδικασμένη σε αποτυχία. 15-16 ακροδεξιοί «οικογενειάρχες» και 5 ακροβολισμένοi χρυσαυγίτες να περιφρουρούν τα πλήθη που καθυστέρησαν στο ραντεβού τους με την Ιστορία, εθνολαϊκιστικό κίνημα δεν το λες... ούτε ιερή οργή και αντικυβερνητική αγανάκτηση.

Ν. Δένδιας: «Η λογική του καθαρτηρίου, φεύγω από ένα κόμμα, καθαρός, δεν τρέχει τίποτα, εμφανίζομαι ξαφνικά και σε έναν άλλο, δεν είναι τόσο απλό». Για τον Άδωνι μιλάει;

«Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν σε κόμματα και οι θέσεις τους απείχαν αβύσσους από τις παρακαταθήκες του Κων. Καραμανλή και της Ν.Δ. Για πέντε ψηφουλάκια δεν έχουμε κανένα λόγο να υποθηκεύσουμε τις αρχές και τα πιστεύω μας». Για τους ΑΝ.ΕΛΛ. το λέει. Ο Άδωνις του ακροδεξιού ΛΑΟΣ ήταν πλήρως ταυτισμένος με τις αρχές του καραμανλισμού...

Εκδικείται σκληρά τον Κυριάκο η Ιστορία για την περιφρόνηση που τρέφει σε αυτήν. Από τώρα τον έστειλε στο χρονοντούλαπο, πριν καν προλάβει ούτε έναν προεκλογικό λόγο στο Σύνταγμα να εκφωνήσει.

Όχι, δεν θα βγει στα κανάλια ο Άδωνις να καταγγείλει «τους ψεύτες» που πραγματοποιούν τις δεσμεύσεις τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL