Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Ραγκούσης: Αλίμονο αν το Κίνημα Αλλαγής ταυτιστεί με τον Όρμπαν των Βαλκανίων, Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ είναι ρεαλιστικά η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε με τη συναίνεση των γειτόνων», τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός εξηγεί ότι με τη συμφωνία Ελλάδας- ΠΓΔΜ «παίρνουμε πίσω τα περισσότερα από όσα είχαμε απολέσει μετά το εθνικό Βατερλό που μας οδήγησαν Μητσοτάκης-Σαμαράς», ενώ την χαρακτηρίζει ως «βάση για μια επίθεση οικονομικής φιλίας και μορφωτικής συνεργασίας».

Για τη στάση που πρέπει να κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής έναντι της συμφωνίας δηλώνει: «αλίμονο αν στην ψηφοφορία καταντήσει να ταυτιστεί με τον Όρμπαν των Βαλκανίων Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τους ψευτοπατριώτες εθνολαϊκιστές Σαμαρά-Γεωργιάδη».

Ο κ. Ραγκούσης καταγγέλλει «δόλιο πολιτικό σχέδιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής, παρεμβαίνοντας καθημερινά και απροκάλυπτα μέσα από "Τα Νέα" και "Το Βήμα"».

Τέλος, για τα τεκταινόμενα στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει πως «έφτασα να λέω, ευτυχώς που δεν συμμετέχω στο λεγόμενο Πολιτικό Συμβούλιο κι έτσι δεν έχω καμία ευθύνη για όσα συντελούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο».

Σε ότι αφορά την απόφαση του Eurogroup τόνισε ότι η νέα ελάφρυνση του χρέους είναι ένα πολύ θετικό βήμα -όχι το τελευταίο για την έξοδο από την κρίση- που μας επιτρέπει τα εξής συμπεράσματα:

  • 1) Ως οικονομία ξαναγίναμε αξιόχρεοι ως καταναλωτές, όχι όμως ως ισχυροί παραγωγοί,
  • 2) αν όλες οι προηγούμενες αξιολογήσεις των μνημονίων είχαν κλείσει έγκαιρα, τότε οι πολίτες και η οικονομία θα είχαν ζήσει πολύ νωρίτερα ό,τι θετικό σήμερα πρόκειται να ζήσουν.
  • Δεν θα είχαμε εγκλωβιστεί σε παρατεταμένα μνημόνια,
  • 3) οι κανόνες της μεταμνημονιακής εποχής που είναι θεμελιωμένοι σε πλεονασματικά δημόσια οικονομικά, εκ των πραγμάτων αποτελούν το τέλος του κρατικοδίαιτου πολιτικού λαϊκισμού,
  • 4) ότι αυτό το μεταμνημονιακό πλαίσιο πλεονασματικών κανόνων έχει πλέον από ελληνικής πλευράς αριστερή υπογραφή συνιστά για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα μια καθοριστική εξέλιξη.

 

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο