Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Φέτος δεν έχει "Παραιτηθείτε Νο3", φέτος έχει κρεμάλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φέτος δεν έχει "Παραιτηθείτε Νο3", φέτος έχει κρεμάλες

Του Πέτρου Κατσάκου

Τέτοιες μέρες το καλοκαίρι του 2016 είχαμε τους “Παραιτηθείτε Νο1”. Πέρυσι τέτοιο καιρό ήταν η σειρά των “Παραιτηθείτε Νο2”, που πιστοί στο ραντεβού του Ιουνίου με τη γραφικότητα είχαν μαζευτεί στο Σύνταγμα για να προϋπαντήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που καβάλα στο λευκό άτι του νεοφιλελευθερισμού θα ερχόταν να απελευθερώσει τη χώρα από τα σοβιετικά δεσμά των αναρχοάπλυτων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι πέρασαν οι δύο προηγούμενοι Ιούνιοι. Καταστροφή και χρεοκοπία στα πρωτοσέλιδα του συστημικού τύπου, νεοφιλελεύθερες συνάξεις μεταξύ συγγενών και φίλων μπροστά από τη Βουλή. Δυο αξέχαστες συγκεντρώσεις που σημαδεύτηκαν από το βάρος των προσωπικοτήτων που διοργάνωσαν τα “Παραιτηθείτε 1 και 2”, αλλά και από τα αξέχαστα σκίτσα του Αρκά που προπαγάνδιζαν τα αντικυβερνητικά αυτά συλλαλητήρια που όλο και με κάποιο Eurogroup έπεφταν κοντά ώστε κάποιοι να κάνουν τάματα, ευχόμενοι μια πανωλεθρία Τσακαλώτου και ταπεινωτική ήττα Τσίπρα. Κάπως έτσι ευχάριστα, γραφικά και ουσιαστικά ανώδυνα για τον τόπο πέρασαν οι Ιούνιοι του '16 και του '17 που καμία σχέση δεν είχαν τελικά με τον φετινό Ιούνιο που το μπλοκ της αντίδρασης αποφάσισε να αφήσει κατά μέρους τα “Παραιτηθείτε” και να παίξει δυνατά και σκληρά το χαρτί των εθνικιστικών συλλαλητηρίων.

Αφού δεν βγήκαν τα χαρτιά της οικονομικής καταστροφής, της ευρωπαϊκής απομόνωσης και της μετατροπής της χώρας σε Βενεζουέλα, αυτές τις ημέρες του φετινού Ιουνίου, ο σκληρός πυρήνας της δεξιάς αντιπολίτευσης αποφάσισε να τραβήξει το τελευταίο του χαρτί από την τράπουλα του ακραίου εθνικισμού. Από τα “Παραιτηθείτε” περάσαμε στις τοπικές διαδηλώσεις, κυρίως σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με τα γνωστά ακροδεξιά συνθήματα όπως “αλήτες - προδότες - πολιτικοί” και στις κρεμάλες για τους ανθέλληνες προδότες της Αριστεράς που ξεπούλησαν τη Μακεδονία μας στους γυφτοσκοπιανούς έναντι πινακίου φακής. Πάνε οι κυριλέ Ιούνιοι της πλατείας Συντάγματος με τους αγαπημένους μας “φιλελέδες” και τους πύρινους λόγους τους για την αισχρή αισθητική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Φέτος τα πράγματα αγρίεψαν. Γαλανόλευκες και μαίανδροι πλάι - πλάι. Γαλάζιοι και μελανοχίτωνες χέρι - χέρι για τη Μακεδονία μας. Φωτιά και τσεκούρι στους προδότες έχει το μενού αυτόν τον Ιούνιο και όποιος αντέξει.

Το τελευταίο τους χαρτί, βλέπεις παίζουν, στις τελευταίες εφεδρείες του συστήματος καταφεύγουν. Εφεδρείες βγαλμένες από τα σκοτεινά υπόγεια της γαλάζιας πολυκατοικίας που καλούνται να παίξουν τον ρόλο των καμικάζι μιας Δεξιάς αντιπολίτευσης που επόμενο Ιούνιο δεν θα έχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL