Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΥΠΟΓΕΙΩΣ / Κόκκινη μηλιά, πράσινα άλογα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΓΕΙΩΣ / Κόκκινη μηλιά, πράσινα άλογα

Το έλεγαν και το έγραφαν κάπως ντροπαλά, εδώ και καιρό, το καινούργιο παραμύθι. Τώρα όμως, με τη συμφωνία για το όνομα του βόρειου γείτονα να είναι γεγονός και με το κρίσιμο Eurogroup για την έξοδο από τα Μνημόνια να είναι επί θύραις, μας πήρε και μας σήκωσε: Ο Τσίπρας ανταλλάσσει τη Μακεδονία με το χρέος! Δίνουμε, να πούμε, τη μακεδονική ψυχή μας στους από πάνω για να κερδίσουμε κάποια δισεκατομμύρια για τους από κάτω.

Το λέει με τον πιο επίσημο τρόπο η Ν.Δ., το φωνάζουν τα παπαγαλάκια της, αγανακτούν οι πρόμαχοι της νέας εθνικοφροσύνης, του δίνουν κύρος, τρομάρα τους, φίλα προσκείμενες στον Κυριάκο εφημερίδες και κανάλια.

Άφες αυτοίς, θα πεις. Μας έχουν χορτάσει από συκοφαντικές ανοησίες τόσο καιρό. Ίσως θα πρέπει να ασχοληθούμε όμως λίγο πιο σοβαρά με το νέο προϊόν των εγκεφάλων της Πειραιώς. Διότι το νέο παραμύθι τους προεξοφλεί ότι οι αποφάσεις του Eurogroup θα είναι θετικές για τη χώρα. Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από κείνη που για μήνες και μήνες περιγράφουν με τα πιο μαύρα χρώματα. Κάτι θα ξέρουν, να ξέρετε, και τους έχουν ζώσει τα φίδια. Κοπανάνε λοιπόν την παπάρα τους: Δεν είναι η διαπραγμάτευση του Τσακαλώτου, η πορεία της οικονομίας, η ενισχυμένη θέση της χώρας που υποχρεώνουν τους δανειστές σε μια καλή συμφωνία. Είναι ότι τους δώσαμε την Μακεδονία μας!!!

Δηλαδή, για να το εμπεδώσουμε. Τόσο καιρό μας έχουν πάρει τ’ αφτιά ότι δεν θα βγούμε από τα Μνημόνια, θα πάρουμε ψίχουλα για το χρέος, θα μας φάει το σκοτάδι κάποιου τέταρτου Μνημονίου. Τώρα που μυρίστηκαν ότι η επιθυμία τους μπορεί και να μην γίνει πραγματικότητα, προαναγγέλλουν και προπαγανδίζουν ότι τυχόν καλή συμφωνία με τους δανειστές θα είναι αποτέλεσμα της κακής συμφωνίας με τα Σκόπια. Και να μου το θυμηθείτε, αν δεν πιάσει η ευχή τους να κόψουμε τις συντάξεις, θα πουν ότι παραδώσαμε τη Βόρεια Ήπειρο για να το πετύχουμε. Άντε να κόψουμε και την Κόκκινη Μηλιά, για να μην κοπεί το αφορολόγητο, και να επιβεβαιωθεί το εθνομηδενιστικό μας.

Πράσινα άλογα, θα πεις. Ή, για να μην θυμώσουν οι γλωσσολόγοι, πράσσειν άλογα. Τρελαμένοι, που δεν τους βγαίνουν τα σενάρια, πάνε να μας τρελάνουν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL