Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σ. Φάμελλος: Ο σχεδιασμός για την διαχείριση αποβλήτων στην Αττική έχει αλλάξει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Ο σχεδιασμός για την διαχείριση αποβλήτων στην Αττική έχει αλλάξει (Video)

"Υπάρχει πολλαπλασιασμός των εγκαταστάσεων και γεωγραφική κατανομή ώστε να έχουμε στη Δυτική Αττική, την Ανατολική και στον Κεντρικό τομέα μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων. Δεν πηγαίνουμε στον μονόδρομο της ταφής, ενώ ήδη ωριμάζουν πολλές μελέτες" πρόσθεσε.https://www.youtube.com/embed/8hb3bEPrypI

"Πέρσι δόθηκαν 150 εκ. από το υπουργείο Οικονομίας στην Περιφέρεια Αττικής, που περιλαμβάνει δύο μονάδες επεξεργασίας. Έχουν γίνει οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προχωράμε στο μέτρο της «αντικατάστασης του μονόδρομου της ταφής στη Φυλή ή στα Λιόσια" υπστήριξε ο Σ. Φάμελλος υπογραμμίζοντας ότι "αν κοιτάμε που θα πετάξουμε τα σκουπίδια μας κάνουμε μεγάλη ζημιά στην κοινωνία και την οικονομία μας".

Όπως τόνισε το σημαντικό είναι ότι «πρέπει να αλλάξουμε εμείς ως πολίτες και η Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί να είναι λύση για την Ελλάδα η ταφή».

"Πετάμε ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας μας στα σκουπίδια  και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος τονίζοντας ότι "η οικονομία μας πρέπει να αλλάξει μορφή να γίνει κυκλική και αυτό πρέπει να περάσει στην αυτοδιοίκηση. Και η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε ότι στο opengov οι πολίτες μπορούν να βρουν την στρατηγική για την κυκλική οικονομία. Πρέπει να επαναχρησιμοποιούμε υλικά και όχι να τα πετάμε".

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL