Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Προσχέδια για επίθεση στη Βουλή από τάγματα της Χ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσχέδια για επίθεση στη Βουλή από τάγματα της Χ.Α.

Προσχεδιασμένη επίθεση από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δέχτηκε η Βουλή το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που κορυφωνόταν η συζήτηση για την πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης λόγω της συμφωνίας για το “Μακεδονικό”. “Ήταν αναμενόμενο και προσχεδιασμένο. Το ξέραμε, το περιμέναμε. Επί τρεις ώρες πετούσαν καδρόνια και μάρμαρα που έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής” επισήμανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωπες οι αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα δε με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συντάσσεται έκθεση σχετικά με το ποιοι συμμετείχαν στα συμβάντα του Σαββάτου, η οποία αναμένεται να κοινοποιηθεί στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει εφόσον χρειάζεται στη Βουλή.

Πάντως ήδη από το Σάββατο υπάρχει βίντεο που εμφανίζει τον βουλευτή της Χ.Α. Γ. Λαγό να τρέχει πρώτος να ανεβεί τα σκαλιά πίσω από το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη. Η απόπειρα "εφόδου" που καταγράφει το βίντεο γίνεται από συγκεντρωμένους που ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο ένας εξ αυτών διακρίνεται να χαιρετά ταυτόχρονα ναζιστικά!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι από τους “αγανακτισμένους πολίτες” κινήθηκαν προς την έξοδο των αυτοκινήτων των βουλευτών και τους αποδοκίμασαν την ώρα της αποχώρησής τους. Όλες τις προηγούμενες μέρες οι βουλευτές έπεσαν θύματα παρενόχλησης, καθώς δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από αγνώστους αριθμούς μετά τη δημοσιοποίηση των τηλεφώνων τους από ακροδεξιούς. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών και το τηλέφωνο του Ν. Βούτση χτύπησε αρκετές φορές, με την κλήση να προέρχεται από αριθμό σε απόκρυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η εκτίμηση ότι η ένταση της επίθεσης θα ήταν πιο σοβαρή αν δεν είχε προηγηθεί το επεισόδιο με τον Κ. Μπαρμπαρούση, όπως κι ότι αναμένονται κι άλλα επεισόδια σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο επίθεσης στη Βουλή ήταν γνωστό στα κόμματα που είχαν ενημερωθεί σχετικά κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Όπως φαίνεται, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αγνόησαν ή υποτίμησαν την πληροφορία αυτή, καθώς επέμειναν η συζήτηση για την πρόταση μομφής να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο επικαλούμενα το “γράμμα” του Κανονισμού της Βουλής που μιλά για ψηφοφορία τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι, στο πλαίσιο της επίθεσης στη Βουλή, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και σε έναν μετανάστη που διασώθηκε μετά από παρέμβαση της Φρουράς της Βουλής, ενώ υπάρχει επίσης καταγγελία για επίθεση σε φωτογράφο και κλοπή της μηχανής του.

Κ.Π. -Ε.Ζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL