Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Προσχεδιασμένη επίθεση επί τρίωρο στην Βουλή από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσχεδιασμένη επίθεση επί τρίωρο στην Βουλή από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Προσχεδιασμένη επίθεση από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δέχτηκε επί τρίωρο η Βουλή κατά το αποκορύφωμα της συζήτησης της πρότασης μομφής της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τόνισε ότι «ήταν αναμενόμενο και προσχεδιασμένο. Το ξέραμε, το περιμέναμε. Επί τρεις ώρες πετούσαν καδρόνια και μάρμαρα που έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής».

Επίσης, όλες τις τελευταίες μέρες οι βουλευτές πέφτουν θύματα παρενόχλησης με δεκάδες τηλεφωνήματα από αγνώστους αριθμούς «αγανακτισμένων πολιτών» μετά από την δημοσιοποίηση των αριθμών των τηλεφώνων τους από ακροδεξιούς. Μάλιστα, κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον Ν. Βούτση, και το δικό του τηλέφωνο χτύπησε αρκετές φορές με την κλήση να προέρχεται από αριθμό σε απόκρυψη.

Γνωστή στα κόμματα η προσχεδιασμένη επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον της Βουλής ήταν γνωστή στα πολιτικά κόμματα, καθώς υπήρξε ενημέρωση στην Διάσκεψη των Προέδρων. Πάντως, από την προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης η συζήτηση για την πρόταση μομφής να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, φαίνεται ότι η πληροφορία αυτή είτε αγνοήθηκε, είτε υποτιμήθηκε.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτιμήσεις ότι αν δεν είχε προηγηθεί το επεισόδιο με τον Κ. Μπαρμπαρούση, η επίθεση θα ήταν πιο σοβαρή, ενώ επισημαίνεται ότι αναμένονται περεταίρω εντάσεις κι επεισόδια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔΜ. Επίσης έγινε γνωστό ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και σε έναν μετανάστη, ο οποίος διασώθηκε από την Φρουρά της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL