Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. την εκθέτουν ανεπανόρθωτα στο «Μακεδονικό»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην αποδόμηση όλων των επιχειρημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή υπενθυμίζοντας τη στάση των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στο «Μακεδονικό» και τη διαιώνιση του προβλήματος επί 26 χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε σε δήλωση του Αντώνη Σαμαρά το 1992, όπου κατά την παραίτησή του από βουλευτής της Ν.Δ., κατήγγειλε την αναγνώριση, στους Σκοπιανούς, του δικαιώματος να αυτοαπακαλούνται «Μακεδόνες» από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Από τη δήλωση Σαμαρά για την παραίτησή του από Βουλευτής της ΝΔ: «Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να κάνει ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός δεν το δέχτηκε. Τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”».

Επίσης, το 1993 ο Κων. Μητσοτάκης στη Βουλή δήλωνε ότι ο Σαμαράς είχε δεχθεί, σε συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία.

«Ο Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου, σε συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία. Είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο». 

Και τέλος στις 5 Δεκεμβρίου 2011, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόταν στον κ. Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «ένα θλιβερό κεφάλαιο του σκοπιανού» σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.

Το ίδιο πρωί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε εκδώσει απόφαση κατά της Ελλάδας, μετά από την προσφυγή της ΠΓΔΜ: «Εγώ θέλω λύση στο σκοπιανό, δεν θέλω να τα τινάξουμε στον αέρα. Πρέπει να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία και να κλείσει αυτή η ιστορία. […] Ο κ. Σαμαράς είναι ένα άλλο θλιβερό κεφάλαιο του σκοπιανού. Το χρησιμοποιεί και σήμερα, όπως το χρησιμοποίησε και τότε. Δεν βοήθησε σίγουρα εκείνη την ώρα. Φταίει για όλα του παρελθόντος».

 

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια