Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Παίζουν τα ρέστα τους με τη μομφή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίζουν τα ρέστα τους με τη μομφή

Δεν λέω. Ο Κυριάκος, ο Σαμαράς, η Φώφη, ο Βενιζέλος και τα άλλα τα παιδιά έχουν και αυτά τα δίκια τους. Και τη συμπάθειά μας. Δεν είναι και λίγο αυτό που τους έχει συμβεί. Εδώ και τριάμισι χρόνια έχουν κινήσει γη και ουρανό για να διώξουν από την εξουσία, το... τσιφλίκι τους δηλαδή, κάτι παιδιά που τα έλεγαν... αλήτες.

Με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Θα χάσουν και αυτή τη φορά, όπως χάνουν διαρκώς από το 2015. Χρησιμοποίησαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο και χρησιμοποιήθηκαν από κάθε θεμιτή και αθέμιτη εξουσία -οικονομική, μιντιακή, εκδοτική, εργολαβική, παρασιτική- για να αποκαθηλώσουν τον... αρχικαταληψία της εξουσίας τους. Κατασκεύαζαν «ενόχους» για να κρύψουν τις ενοχές τους για την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Φλέρταραν και φλερτάρουν στο Σκοπιανό με ό,τι ακραίο κυκλοφορεί, υποκύπτουν στον εθνικισμό και την Ακροδεξιά αδιαφορώντας αν αυτό υπονομεύει τη διεθνή θέση της χώρας. Έλεγαν ότι ο Τσίπρας καταστρέφει την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, αλλά αυτό που τους φόβιζε ήταν ότι κατέστρεφε τους ίδιους. Και όσο μεγάλοι ήταν οι φόβοι και οι ενοχές τόσο μεγαλύτερες οι φωνές και οι κραυγές.

Ο εφιάλτης των… πορφυρογέννητων

Έκαναν τα πάντα, αλλά τζίφος. Το «τσογλάν μπόι» και τα «κωλόπαιδα», όπως αποκαλούσαν με το άμεμπτο αστικό τους ήθος τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, είναι εκεί, στη θέση που τους οδήγησαν οι πολίτες.

Όχι μόνο άντεξαν στην πίεση, στον βιολογικό πόλεμο και στις ερπύστριες της προπαγάνδας εναντίον τους, αλλά κάνουν και κάτι που γίνεται εφιάλτης για τους... πορφυρογέννητους του συστήματος: αντιμετωπίζουν προβλήματα, βγάζουν τη χώρα από τα Μνημόνια, δίνουν ανάσες στην κοινωνία, διευθετούν το χρέος, λύνουν το Σκοπιανό, αναβαθμίζουν τον ρόλο της χώρας στην περιοχή και στην Ευρώπη. Πετυχαίνουν δηλαδή εκεί όπου οι άλλοι, οι «ειδικοί», είχαν αποτύχει παταγωδώς.

Και δικαίως εισπράττουν γι’ αυτό τη διεθνή αναγνώριση από εχθρούς και φίλους, αλλά και τα εύσημα από ηγέτες, παράγοντες, διεθνείς οργανισμούς, αλλά και από έγκριτα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, που μόνο φιλικά δεν ήταν απέναντι στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως για παράδειγμα η "Frankfurter Allgemeine Zeitung", το «ευαγγέλιο» του συντηρητισμού στη Γερμανία, η οποία χαρακτηρίζει ηγέτη με θάρρος τον Τσίπρα και εκφραστή της Ελλάδας που απέτυχε τον Κ. Μητσοτάκη.

«Πονάνε» όλα αυτά, προκαλούν άγχος και πολιτικό βέρτιγκο στους... θριαμβευτές των δημοσκοπήσεων, οι οποίοι, αντί να συνέλθουν, σαμαροποιούνται και... αδωνίζονται αενάως και οδηγούνται σε μάχες οπισθοφυλακών και σπασμωδικές κινήσεις εντυπώσεων. Όπως η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση της Αριστεράς, που κρίνεται απόψε στη Βουλή. Ξέρουν ότι είναι δύσκολο να κερδίσουν τώρα την παρτίδα της δυσπιστίας, καταλαβαίνουν όμως ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να κερδίσουν αύριο την παρτίδα της εμπιστοσύνης των πολιτών στις εκλογές.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν, ή προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν, είναι πως ένα οποιοδήποτε κόμμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται στην εξουσία γιατί το επιλέγει η κοινωνία και μένει στην εξουσία εφόσον και για όσο το επιλέγει η κοινωνία. Αυτή ξέρει καλύτερα από τον καθένα και όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Και θα καθίσει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL