Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΥΠΟΓΕΙΩΣ / Το τέρας και οι τροφοί του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΓΕΙΩΣ / Το τέρας και οι τροφοί του

Όλη η Ελλάδα είδε τι σκατά περιέχει το κεφάλι του νεοναζί Μπαρμπαρούση. Που ζήτησε, οραματίστηκε, να πέσουν κεφάλια πρωθυπουργών, Προέδρων, υπουργών, προδοτών εν γένει, στις Πρέσπες. Να πέσουν, μάλιστα, κάτω από το σπαθί του στρατού, εκείνων δηλαδή που έχουν ορκιστεί πίστη στην πατρίδα, στο σύνταγμα και στους νόμους της. Κι αυτό ειπώθηκε, σε τόνο μεταξύ Χίτλερ και Γκέμπελς, μέσα στον λεγόμενο ναό της δημοκρατίας. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, που το λουκέτο της πριν από κάποιες δεκαετίες, από ένστολους μπαρμπάδες του Μπαρμπαρούση, κόστισε στην Ελλάδα και στην Κύπρο αίμα, ήττα, εθνικό έδαφος, ταπείνωση.

Ύστερα έβαλε τα κλάματα, διότι τα λόγια του παρεξηγήθηκαν. Δεν υπήρξε γιουρούσι Μπαρμπαρούση. Και οι σύντροφοί του -κότες από το ίδιο κοτέτσι όλοι τους- τον έριξαν στα σκυλιά μόλις μυρίστηκαν χειροπέδες. Εκτός γραμμής ο δράστης και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά την ανακοίνωσή τους. Τα ίδια χέρια, που τον καταχειροκροτούσαν όταν έκοβε τα κεφάλια του Παυλόπουλου, του Τσίπρα και του Καμμένου, σηκώθηκαν για να κόψουν τη δικιά του έμφορτη μίσους κεφάλα. Βαριά βροντούν τα σίδερα, βαριά η καρδιά μου σήμερα για τον ομορφονιό που ειδικεύεται να σπάει κεφάλια και πάγκους και την είδε προφήτης νέων Παττακών.

Αλλά έχει και η υποκρισία τα όριά της. Τα ίδια έκαναν με τον Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Φύσσα. Πρώτα διατάζουν τον φόνο και μετά αποκηρύσσουν τον δολοφόνο. Οι ευθύνες όμως -βαριές, ποινικές, εγκληματικές- παραμένουν στο ακέραιο. Η συμμορία πρέπει να πληρώσει, γιατί αυτή τη φορά τόλμησε να σηκώσει χέρι όχι μόνο εναντίον κάποιου πολίτη, ή κάποιων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά εναντίον της δημοκρατίας, μέσα στο σπίτι της. Κι αν η δημοκρατία δεν μπορεί να αμυνθεί απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις του πολιτικού υποκόσμου, τότε γρήγορα θα πολλαπλασιαστούν εκείνοι που θα τη θεωρήσουν ανίκανη, σε κώμα, τελειωμένη.

Από 'κεί και πέρα, στα πώς και στα γιατί, βαριές ευθύνες έχουν τα μακεδονικά γεράκια της Ν.Δ. με τον διχαστικό λόγο, οι παρατρεχάμενοι του Σαμαρά και οι νοσταλγοί της τρίκυκλης εθνικοφροσύνης. Αν ο Μαραντζίδης, που μόνο για αριστερός δεν μπορεί να κατηγορηθεί, έφτασε να τους προειδοποιήσει ότι «θρέφουν ένα τέρας», τότε οι νουνεχείς νεοδημοκράτες καλό είναι να προσέξουν. Το τέρας δεν θα φάει, αν αμοληθεί, μόνο συριζαίους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL