Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
"Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης"

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχουν δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο στην επίλυση των εθνικών ζητημάτων υπογραμμίζει άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στο Foreingpolice.

Οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Zάεφ  θα υπογράψουν συμφωνία για την επίλυση της επίπονης διάρκειας δεκαετίας συγκρούσεων για το όνομα της πΓΔΜ. Στην πραγματικότητα, η συμφωνία κάνει πολύ περισσότερα από αυτό. Δημιουργεί ένα πρότυπο για την αντιμετώπιση συγκρούσεων ταυτότητας που δημιουργούν συγκρούσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

«η συμφωνία εισάγει μια έγκαιρη ώθηση εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο το δυτικό σχέδιο για τα Βαλκάνια» υποστηρίζει ο συγγραφέας και συνεχίζει λέγοντας: Η συμφωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύσκολες αντιδράσεις από εθνικιστές και στις δύο χώρες, οι οποίοι έχουν επιτεθεί στον αντίστοιχο ηγέτη της κάθε μίας, ως προδότη. Για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, είναι επείγον να κερδίσουν οι Τσίπρας και Ζάιεφ όχι μόνο υποστήριξη, αλλά και παγκόσμια αναγνώριση.

Συντάκτης: www.avgi.gr

Alexis Tsipras Deserves the Nobel Peace Prize

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL