Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή - Στις 6 η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Eurokinissi

«Είναι καλοδεχούμενη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας για την πρόταση δυσπιστίας, διότι, όπως σημείωσε, δίνει την ευκαιρία να τα πουν όλα

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στις 3. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 121 άρθρα και πληθώρα διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, όπως έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που κρίνει την ολοκλήρωση του προγράμματος και το ζήτημα του χρέους. Με την ψήφισή του ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα και ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής την Τρίτη από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ καταψήφισε η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων). Αντιρρήσεις αντισυνταγματικότητας πρόβαλε η ΔΗΣΥ, με την έναρξη στην Ολομέλεια, της σχετική συζήτησης. Το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει από τις 1, η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και τα πρωτοβάθμια σωματεία στο Πολυτεχνείο.

 

Κ. Μητσοτάκης: Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο