Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Περί τυφλότητας και πατριδοκαπηλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί τυφλότητας και πατριδοκαπηλίας

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Συμβιβασμός στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Συμβιβασμός που ένα κομμάτι πολιτών και τα πιο φανατικά και καθυστερημένα στοιχεία της Εκκλησίας αρνούνται χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια να αναζητήσουν τις συνέπειες της άρνησής τους.

ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ συνέπεια θα ήταν να γίνει ουσιαστικά πράξη αυτό που αγωνίζονται να αποφύγουν! Σήμερα, 140 χώρες αναγνωρίζουν τους γείτονές μας ως σκέτη "Μακεδονία" και στην περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία, ειδικά με ευθύνη της ελληνικής πλευράς, οι χώρες που τους αναγνωρίζουν έτσι θα διπλασιαστούν!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ, αφού εμείς δεν θα τους λέμε με οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία! Και πώς θα τους λέμε εμείς; Φούφουτους; Αναρωτήθηκε δημόσια η αδελφή του Κυριάκου Ντόρα Μπακογιάννη!

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ θα ήταν απλούστερα αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έμπαινε στον πειρασμό να ιδιοποιηθεί πολιτικά αυτό το μειοψηφικό μπλοκ των πολιτών που αντιδρούν σε οποιαδήποτε συμφωνία.

ΔΙΟΤΙ οι απλοί πολίτες και οι σκοταδιστές παπάδες, που αγιάζουν στυλό και τα πουλάνε στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις, δεν γνωρίζουν ούτε ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις πιθανές συνέπειες ενός ναυαγίου.

ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ για τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στα Βαλκάνια και ειδικά στις χώρες που έχουν μουσουλμανικό πληθυσμό. Δεν μαθαίνουν για ορέξεις της Ουγγαρίας να ασκήσει επιρροή στα Σκόπια. Δεν αντιλαμβάνονται ότι στη σύγχρονη εποχή η πολιτική ισχύς ασκείται κυρίως διά της οικονομίας.

ΧΩΡΙΣ στρατό, οι δύο ηττημένοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία και η Ιαπωνία, έγιναν διά της οικονομικής ισχύος παγκόσμιες υπερδυνάμεις και μετέχουν στις συνόδους των επτά ισχυρών χωρών, της G7.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ οι πολίτες. Οι πολιτικοί όμως; Και οι πολιτικοί ενός φιλελεύθερου ευρωπαϊκού κόμματος, που θεωρείται από τους πυλώνες του πολιτικού μας συστήματος; Διότι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά τα κόστη ενός ναυαγίου με ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Όμως το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας από το οποίο πάσχουν εδώ και τρία χρόνια τους τυφλώνει και τους οδηγεί σε σαμποτάζ ακόμα και στα εθνικής σημασίας θέματα.

ΠΟΙΟΣ τους είπε άραγε ότι η πατριδοκαπηλία είναι θεμιτό και ασφαλές μέσο εκλογικής επιρροής, και μάλιστα σήμερα, με τη χώρα να εξέρχεται ταλαιπωρημένη από το τούνελ της χρεοκοπίας και να χρειάζεται τη μεγίστη δυνατή συμπαράσταση από τον διεθνή παράγοντα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL