Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
"Πλήρως απομονωμένος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο κ. Μητσοτάκης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πλήρως απομονωμένος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο κ. Μητσοτάκης"

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως απομονωμένος από το ΕΛΚ και αυτό φάνηκε στην σημερινή συζήτηση», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στις αντιδράσεις όλων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που χειροκρότησαν την επίτευξη συμφωνίας στο ονοματολογικό.

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» είπε ότι η παρέμβαση του συναδέλφου του, Μιχάλη Κεφαλογιάννη, αποδοκιμάστηκε από τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ και σημείωσε μάλιστα ότι συντηρητικός ευρωβουλευτής του είπε σε κατ' ιδίαν συζήτηση πως «εάν ζούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ψήφιζε και με τα δυο χέρια την συμφωνία».

Προσέθεσε επίσης, ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ ΜακΑλιστερ, που είναι μέλος του ΕΛΚ, χαιρέτησε την συμφωνία και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηρήσει αυτά που του είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα περί υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, ο κ. Κούλογλου είπε, ότι η επιφυλακτική στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην συμφωνία, προκάλεσε αντιδράσεις και στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. «Οι σοσιαλδημοκράτες έβγαλαν χθες, σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, μια θριαμβευτική ανακοίνωση με την οποία επαινούσαν την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό»

Σημείωσε ότι «ο ίδιος ο πρόεδρος της ευρωομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών, ο Ούντο Μπούλμαν, που υποστηρίζει σθεναρά την συμφωνία, όταν του μετέφεραν τις διαφωνίες στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, είπε "φέρτε μου όποιον αντιδρά, να του μιλήσω εγώ"» και σχολίασε: «Όπως φαίνεται οι σχέσεις του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Αναφορικά με τον Πρόεδρο, Γκεόργκι Ιβάνοφ, σχολίασε ότι οι αρμοδιότητές του είναι περιορισμένες και δεν μπορεί να εμποδίσει την συμφωνία, ενώ πρόσθεσε πως «ακόμη και να απορριφθεί η συμφωνία στην γείτονα, για εμάς είναι win-win καθώς με την επίτευξή της η διεθνής εικόνα της Ελλάδας αλλά και του Αλέξη Τσίπρα ήδη αναβαθμίστηκαν. Όμως καλό θα ήταν να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να προχωρήσουμε μπροστά».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη

https://www.youtube.com/embed/8oq-06ZRLiU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL