Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτική νίκη η συμφωνία, σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτική νίκη η συμφωνία, σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια (Video)

Η χρήση του ονόματος διεθνώς θα είναι «Βόρεια Μακεδονία». Πρόκειται για «ένα αναγκαίο συμβιβασμό που κατοχυρώνει τα δικαιώματα της χώρας. κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την σταθεροποίηση των Βαλκανίων και την ασφάλεια της περιοχής» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.https://www.youtube.com/embed/MpLILfCJZkI

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση. Πρόκειται για ένα «ανόητο επιχείρημα το οποίο δεν έχει καμία συνταγματική και πολιτική βάση».

«Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να μας πει την πολιτική του θέση για τη συμφωνία προσπαθεί να διαδικασιολογήσει. Δεν έχει καμία νομική βάση το επιχείρημα. Ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός  έχει δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει πρόταση μομφής, αν θέλει να πετύχει άλλη μια πολιτική ήττα. Εξήγησε επίσης ότι «η συμφωνία θα κυρωθεί στην ελληνική Βουλή αφού πρώτα κάνει τα απαραίτητα βήματα η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δηλαδή με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών της».

Ο όρος Μακεδόνας όπως χρησιμοποιείται από τους γείτονές μας δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία ελληνική κληρονομιά ξεκαθάρισε ο κ. Τζανακόπουλος διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει ένα άρθρο, μία δεσμευτική  ρήτρα που αναγνωρίζει ότι μιλάμε για διαφορετικές έννοιες από διαφορετικές βάσεις».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL