Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Απ' όπου κι αν προέρχεται...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Απ' όπου κι αν προέρχεται...

Theodoor Rombouts (1597-1637), "Προμηθέας"

της Τζίνας Πολίτη

Φανταστείτε πως παρακολουθείτε στη γαλλική τηλεόραση, έπειτα από ένα τρομοκρατικό συμβάν, ένα πάνελ με ομιλητές εκπροσώπους όλων των κομμάτων. Ο λόγος δίνεται στον εκπρόσωπο της Αριστεράς, ο οποίος τοποθετείται λέγοντας πως επείγει να ερευνηθούν τα αίτια που οδηγούν σε αυτές τις πράξεις βίας. Τότε, ο εκπρόσωπος της Δεξιάς στρέφεται προς αυτόν απευθύνοντάς του με ύφος επιτακτικό το εξής ερώτημα: «Καταδικάζετε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται;». Ο εκπρόσωπος της Αριστεράς απάντα: «Αν και το ερώτημα αυτό κινδυνεύει να συμπεριλάβει και τα όργανα της τάξεως, ασφαλώς καταδικάζουμε τη βία, πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουμε τα αίτια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του κακού». Ο εκπρόσωπος της Δεξιάς, επανερχόμενος και ως ανακριτής, θέτει εκ νέου το ερώτημα: «Καταδικάζετε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται χωρίς αστερίσκους;»

Αυτή η στιχομυθία έλαβε χώρα μετά τα γεγονότα του 2008 στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Πρετεντέρη "Ανατροπή" και, αν θυμάμαι καλά, το θέμα των «αστερίσκων» είχε θέσει στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης. Μάλιστα, σε ερώτημα δημοσιογράφων, η κ. Παπαρήγα είχε τότε παρατηρήσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων για να μαζέψει μερικά ψηφαλάκια».i Έκτοτε, η «καραμέλα» αυτή, που ήρθε να αντικαταστήσει το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, δεν έπαψε να τίθεται μετ’ επιτάσεως, ύστερα από κάθε συμβάν βίας, προς τους εκπροσώπους του κυβερνώντος σήμερα ΣΥΡΙΖΑ!

Διότι, αυτή η κυβέρνηση και «χούντα» είναι, και «φιλοαναρχική», και πολέμια του νόμου και της τάξης! Πώς γίνεται; Γίνεται! Αυτή η καταστροφική για την Ελλάδα μας κυβέρνηση είναι ένα κοκτέιλ μολότοφ όλων αυτών των αντιφατικών χαρακτηριστικών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, από τη Χρυσή Αυγή ώς το ΚΚΕ, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κλείσει επιτέλους αυτή η παρά φύση «αριστερή παρένθεση». Κι όσο δεν κλείνει, κι όσο δεν βρίσκουν πλέον πολιτικά επιχειρήματα για να την αμαυρώσουν, τόσο επιδίδονται στα fake news και τροφοδοτούν με ανασφάλεια και φόβο τους φιλήσυχους πολίτες! Ας θυμηθούμε πως, όταν συγκυβερνούσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μόνη αντιπολίτευση στη Βουλή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. Σήμερα, όλα τα κόμματα στρέφονται εναντίον τους, με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των τηλεοπτικών καναλιών και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλου του Τύπου.

Η «αριστερή παρένθεση», όμως, όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια! Πώς έγινε αυτό το θαύμα; Απλούστατα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε κατά γράμμα την τακτική που ο Ν. Πουλαντζάς είχε προτείνει ως μέσο «αντίστασης» των εργατών: αποτελεσματικότερο μέσο πάλης δεν είναι η απεργία, αλλά η αυστηρή τήρηση των κανόνων! Κι αυτό, γιατί η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων μειώνει αντί να αυξάνει την παραγωγή και αποβαίνει σε βάρος των εργοδοτών!

Έτσι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτή την τακτική ακολούθησε κατά γράμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και, ω του θαύματος, οι δανειστές βρέθηκαν προ τετελεσμένων! Η οικονομία στήθηκε στα πόδια της, η μικρή χώρα επανέκτησε την πολιτική της αξιοπρέπεια, οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την πιστοληπτική της ικανότητα από σκουπίδια σε Β με τάσεις ανόδου! Επιπλέον, η «πρώτη φορά Αριστερά» έδωσε το παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη και οι συσχετισμοί δυνάμεων άρχισαν να αλλάζουν. Δειλά, αλλά σταθερά, η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει στην προδομένη «βάση» της και η διαπλεγμένη σε σκάνδαλα Δεξιά παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης!

Φυσικό είναι η εγχώρια Δεξιά και οι ακροδεξιές συνιστώσες της να πελαγοδρομούν. «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!» λέει ο σοφός λαός. Γιατί είναι αδιανόητο για τα άλλοτε δύο μεγάλα κόμματα να παραδεχτούν τη χρεοκοπία τους κι έτσι προσπαθούν με κάθε μέσο καλύψουν το αμαρτωλό παρελθόν τους, είτε πίσω από κακοφτιαγμένες μάσκες, είτε επιχειρώντας να επέμβουν με «λοβοτομή» στη μνήμη του ελληνικού λαού. Η «βία» έχει πολλά πρόσωπα. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να παίζει τον Δία, τοποθετώντας τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Προμηθέα Δεσμώτη! Η συστηματική, γκεμπελική προπαγάνδα, στην οποία προσφεύγει, είναι το γεράκι που κατατρώει τα σπλάχνα του!

Μήπως σε κάποιο μελλοντικό πάνελ θα πρέπει να τεθεί στους εκπροσώπους της το ερώτημα αν καταδικάζουν απερίφραστα τον Αισχύλο;

i. Βλέπε: Τζίνα Πολίτη, «Εύγε, κυρία Παπαρήγα!», "Η Αυγή", 18 Δεκεμβρίου 2008

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL