Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κόντρα στην καθώς πρέπει ξενοφοβία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόντρα στην καθώς πρέπει ξενοφοβία

Η παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας φορτώθηκαν σε φορτηγό με τη βοήθεια εθελοντών και με προορισμό την Ηλεία τρόφιμα, σκηνές και είδη ένδυσης, προκειμένου οι μετανάστες, εργάτες γης της περιοχής να βοηθηθούν και να στεγαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα, μετά την πυρκαγιά της Πέμπτης 7.6 που είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν τα υπάρχοντά τους.

Η Αλληλεγγύη για Όλους, υπενθυμίζεται, σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, απέστειλε άμεσα τρόφιμα, sleeping bags, σκηνές, κουβέρτες, σεντόνια, είδη ένδυσης όπως ρούχα, φανέλες, παντελόνια, καθώς και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής. Στην έμπρακτη αυτή στάση αλληλεγγύης βασικός υποστηρικτής ήταν η Περιφέρεια Αττικής καθώς, μέσω του κέντρου logistics που διαθέτει, παρέδωσε τις απαραίτητες ποσότητες υλικών προκειμένου να καλύψει τους πάνω από 500 πληγέντες του καταυλισμού της Μανωλάδας.

Και κάπως έτσι, αθόρυβα και στο περιθώριο των “ηχηρών” ειδήσεων και των “μεγάλων” γεγονότων, εκεί στα ψιλά της επικαιρότητας πέρασε και η κινητοποίηση κάποιων ανθρώπων ώστε οι πυρόπληκτοι εργάτες της Μανωλάδας να αντιμετωπίσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τα υπάρχοντά τους. Ήταν κι αυτή μία από τις ειδήσεις για τις οποίες η συντριπτική πλειονότητα του Τύπου δεν διέθεσε ούτε μισή λέξη, που δεν χαλάλισε ούτε δέκα δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου.

Η πλήρης απαξίωση ενός γεγονότος που “δεν πουλάει” ώστε να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Ένα γεγονός που αφορούσε 500 αλλοδαπούς εργάτες γης που έχασαν το βιος τους και μια ομάδα ανθρώπων που έσπευσε να τους συμπαρασταθεί αλλά δεν συγκίνησε κανένα από τα ΜΜΕ που αρέσκονται μονάχα στη σύνδεση των μεταναστών με την παραβατικότητα και την κινδυνολογία. Γιατί, αν δεν υπάρχει έγκλημα ή έστω υπόνοια για συμμετοχή σε κάτι παράνομο, μετανάστης και είδηση δεν πάνε μαζί, πολλώ δε μάλλον αν εμπλέκονται και αλληλέγγυοι Έλληνες στην υπόθεση. Με λίγα λόγια άκλαυτοι όλοι μαζί.

Παρά την απαξίωση του συρμού, ας κρατήσουμε την είδηση όπως εμείς επιλέγουμε να αξιολογούμε και ας την κατατάξουμε εκεί που της πρέπει. Κόντρα στην καθώς πρέπει ξενοφοβία που υποτιμά και υποβαθμίζει οτιδήποτε σχετίζεται με μετανάστες και δεν περιέχει βία και ανομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL