Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.9°C
1 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.8°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C28.7°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
27.5°C32.7°C
5 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C21.9°C
1 BF 63%
Γ. Σταθάκης: Η ελληνική οικονομία μπορεί να βλέπει την έξοδο με βιώσιμο τρόπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σταθάκης: Η ελληνική οικονομία μπορεί να βλέπει την έξοδο με βιώσιμο τρόπο

https://www.youtube.com/embed/FDp98CEZH3M

"Η έξοδος από την κρίση πρέπει να στηρίζεται σε ισχυρή οικονομία δηλαδή η ελληνική οικονομία δείχνει να ανακάμπτει με καλές εξαγωγικές επιδόσεις. Με τα σημερινά δεδομένα τα δημόσια οικονομικά είναι σε πορεία πλήρους σταθερότητας. Το γεγονός ότι έχουμε ρεκόρ εμπορικού ισοζυγίου και καλές εξαγωγές σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να βλέπει την έξοδο από την κρίση με βιώσιμο τρόπο" υποστήριξε ο κ. Σταθάκης

Η μεγάλη αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και σημαντικές επενδύσεις στα έργα υποδομής και στα ενεργειακές υποδομές που είναι ένας προνομοιακός τομέας συγκλίνουν στο θετικό κλίμα για την οικονομία ενώ οι επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν με βάση τους υπολογισμούς, γύρω στα 20 δις τα επόμενα χρόνια. Όλα αυτά θα επιταχύνουν τις διαδικασίες ανάκαμψης, πρόσθεσε.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές για τη ΔΕΠΑ με σπάσιμό της εταιρίας σε δύο κομμάτια, στο εμπορικό και σε εκείνο των δικτύων. Απελευθερώνεται η εμπορία ενώ στα δίκτυα κατοχυρώνεται η ισχυρή παρουσία του Δημοσίου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat όπως είπε ο υπουργός σε 12μηνη βάση οι τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6%, τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος (-0,1%).

Η μέση τιμή των 100 kWh στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 16,2 ευρώ, περίπου 35% χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (21,8 ευρώ).

Κ. Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL