Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Ν. Σαντορινιός: Στόχος η 1η Ιουλίου για την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Σαντορινιός: Στόχος η 1η Ιουλίου για την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά (Video)

Όπως εξήγησε μιλώντας για το μεταφορικό ισοδύναμο θα επιδοτείται η διαφορά κόστους μεταφοράς στους νησιώτες επιβάτες.  Το εισιτήριο του πλοίου δηλαδή σε σύγκριση με το εισιτήριο του ΚΤΕΛ για την ίδια απόσταση.

Θα επιδοτείται επίσης με βάση τη φορτωτική κάθε επιχείρησης θα επιδοτείται η διαφορά κόστους για τη μεταφορά προϊόντων. Δηλαδή κάθε επιχείρηση θα έχει το ίδιο κόστος μεταφοράς για τα προϊόντα όπως και στην ηπειρωτική Ελλάδα για αντίστοιχη απόσταση. Θα χρηματοδοτηθούν και τα καύσιμα ενώ γίνεται προσπάθεια να μπει και αυτό το μέτρο στην πιλοτική εφαρμογή.

https://www.youtube.com/embed/01SWj-OxSro

Για τα εμπορεύματα και τους νησιώτες θα ισχύσει από 1η Ιουλίου αρχικά για 40 νησιά, στα οποία περιλαμβάνονται τα νησιά του Β. Αιγαίου,  τα νησιά του Ιονίου καθώς κάποια νησιά των Κυκλάδων κ.α. Από το 2019 θα ισχύει για όλη τη νησιωτική χώρα τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, ο κ. Σαντορινιός απάντησε ότι ήταν «μια οριζόντια φορολογική πολιτική επί δικαίων και αδίκων». «Το μέτρο αυτό ήταν στα πλαίσια της συμφωνίας. Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα ότι θα επανέλθουμε στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ». 

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL