Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μαζέψτε τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαζέψτε τους

Του Πέτρου Κατσάκου

“Τα Μέσα Ενημέρωσης το 'χουν κάνει Τούμπανο και τα ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ το 'χουν κρυφό καμάρι. Βόρεια Μακεδονία. Όπως το Βόρεια Ιρλανδία; Ε ρε αίμα που έχει να χυθεί” έγραψε χθες στο Τwitter ο Γιώργος Καρατζαφέρης και κανένα αυτί δεν είδαμε να ιδρώνει. Με αιματοκύλισμα απείλησε ο ακροδεξιός πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ούτε ένας εισαγγελέας ενοχλήθηκε από το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα ενός πολιτικού που συνηθίζει να καλλιεργεί με λεκτικές ακρότητες το πολιτικό και κοινωνικό μίσος χωρίς την παραμικρή επίπτωση.

Είναι θαρρείς “αόρατοι” για τον νόμο και τη Δικαιοσύνη κάποιοι που, ενώ συστηματικά υποδαυλίζουν και καλλιεργούν εντάσεις και παροτρύνουν σε πράξεις βίας, τυγχάνουν μιας ιδιότυπης και προκλητικής ασυλίας. Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, τα πρόσωπα που με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους άναψαν το φιτίλι που πυροδότησε την πρόσφατη επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Ας θυμηθούμε ποιοι ήταν οι υποκινητές των βίαιων επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, ας δούμε εάν ενοχλήθηκαν από τη Δικαιοσύνη για τα όσα είπαν και έγραψαν εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη και μετά να καθίσουμε και να συζητήσουμε για το τι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο, όπου ο καθένας μπορεί ανενόχλητος να μοιράζει αίμα, ξύλο και θάνατο χωρίς να βρίσκεται ποτέ ενώπιον έστω και των ελάχιστων ευθυνών του.

Όπως στην περίπτωση της στοχοποίησης του Γιάννη Μπουτάρη και της δημόσιας παρότρυνσης για “λιντσάρισμα” του δημάρχου Θεσσαλονίκης από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, έτσι και τώρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει τη δυνατότητα να απειλεί, να υποδαυλίζει ακραίες αντιδράσεις, να στοχοποιεί και να δηλητηριάζει ανενόχλητος την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου χωρίς κανείς να ενοχλείται, χωρίς κανείς να προβληματίζεται, χωρίς κανείς να αντιδρά για το “αίμα που θα χυθεί”.

Ωσάν να αποτελούν μέρος μιας φυσιολογικής καθημερινότητας αντιμετωπίζονται οι νοσηρές ακρότητες που με την ταχύτητα και την ευκολία ενός tweet διαχέονται από υπολογιστή σε υπολογιστή και από κινητό σε κινητό ψαρεύοντας στα θολά νερά ενός φθηνού πατριωτισμού όπου συνήθως τσαλαβουτούν διάφορες γραφικές αλλά επικίνδυνες καρικατούρες που είναι πάντα πρόθυμες να ανταποκριθούν στα κελεύσματα διάφορων καρατζαφέρηδων, που διψούν για βία και για αίμα.

Ανενόχλητος είπε όσα είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τον Γιάννη Μπουτάρη, ανενόχλητος τα λέει τώρα και ο Καρατζαφέρης για τα “Συριζάκια” που θα πληρώσουν με αίμα - και μακάρι να πέσουν στο κενό οι απειλές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL