Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Εκτίθεστε κ. Βρούτση… όταν μιλάτε για ιστορία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Εκτίθεστε κ. Βρούτση… όταν μιλάτε για ιστορία (Video)

«Όταν έχουμε φαινόμενα φασισμού, ναζισμού, ακροδεξιά στοιχεία και προσπαθούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο όπως το Φύσσα πρέπει όλοι να είμαστε εναντίον» υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου προσθέτοντας ότι «οι συμψηφισμοί του τύπου το γιαούρτι είναι ίδιο με το μαχαίρι είναι άκρως επικίνδυνοι όπως το να ακούμε ότι για το κάψιμο της Αθήνας το 2008 φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και να απαλείφεται η δολοφονία του Γρηγορόπουλου».

Ο κ. Βρούτσης νωρίτερα με αφορμή το Μακεδονικό επέρριψε ευθύνες στην Αριστερά και τον κομμουνισμό για τη δημιουργία του προβλήματος προκειμένου να απαντήσει στην κ. Αναγνωστοπούλου που ανέλυσε τις αιτίες που έμεινε άλυτο το ζήτημα αυτό επί τόσα χρόνια και του συνέστησε να μην εκτίθεται μιλώντας για ιστορία με μία ιστορικό. Εν συνεχεία ο κ. Βρούτσης αναγκάστηκε να θυμηθεί την "εθνική συμφιλίωση" και να "μαζέψει" τις εθνικιστικές κορώνες.

«Κάποιες κυβερνήσεις παραιτήθηκαν από την παραγωγή πολιτικής και αυτό φαίνεται και από τη χρεοκοπία της χώρας. Το πρόβλημα του «Μακεδονικού» ξεκινάει από την κατάρρευση των χωρών του ανατολικού μπλοκ.» υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου διευκρινίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε μία θέση την οποία πολλοί από εμάς τη στηρίξαμε. Ποιος υπονόμευσε για προσωπικούς και ιδεολογικούς λόγους αυτή την υπόθεση; Ο κ. Σαμαράς που έριξε την τότε κυβέρνηση. Από εκεί ξεκινάει το φαινόμενο ότι υπάρχουν κάποιοι πατριώτες και κάποιοι εθνομηδενιστές. Όταν δημιουργούνται ομάδες που παίρνουν εργολαβία την έννοια του έθνους και όλοι οι άλλοι είναι προδότες», πρόσθεσε.

«Οι πρόγονοι οι δικοί μου στην Αριστερά έχουν μια σταθερή θέση ότι είναι ενάντια στη βία» απάντησε για πολλοστή φορά η κ. Αναγνωστοπούλου στον κ. Βρούτση που θέλησε να χρεώσει το φαινόμενο της βίας στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «το κόμμα σας δημιούργησε τη βία».

Τέλος απαντώντας στην εθνικιστική έξαρση του βουλευτή της Ν.Δ. που θέλησε να μονοπωλήσει την έννοια της φιλοπατρίας, τον κάλεσε «να αποφεύγει τα εμφυλιοπολεμικά».

Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ συμφωνούν στη σύνθετη ονομασία erga omnes; Πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση

Η κ. Αναγνωστοπούλου μιλώντας για το Μακεδονικό εξήγησε ότι: «Στόχος της κυβέρνησης είναι μια σύνθετη ονομασία erga omnes» δήλωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου. Είναι η καταλληλότερη στιγμή διότι υπάρχει μια κυβέρνηση στη Fyrom που θέλει να επιλύσει το πρόβλημα και αντιλαμβάνεται τις ενστάσεις της ελληνικής πλευράς. 

«Είναι μια πολλή καλή ευκαιρία η χώρα βγαίνοντας από τα μνημόνια, να έχει κατοχυρώσει μία θέση στην περιοχή μας ώστε να διαμορφώσει μια γειτονιά με όρους κοινού συμφέροντος». Άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για μετάθεση του προβλήματος με αποτέλεσμα να παραμείνει άλυτο, τόσα χρόνια.

«Μία χώρα μικρή όπως η Ελλάδα όταν στην Ε.Ε. είναι μόνη της, δεν εκφράζει ένα περίγυρο, δεν εκφράζει ένα συλλογικό συμφέρον της γειτονιάς τότε η θέση της δυσκολεύει. Αυτός ο σταθερός πυλώνας σταθερότητας πρέπει να αποκτήσει σταθερό διαπραγματευτικό χαρτί.» «Πρέπει να λύνονται τα προβλήματα ειδικά όταν βρισκόμαστε σε τέτοιες περιοχές.Το ονοματολογικό εκκρεμεί και δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες. Αν λυθεί το θέμα εξασφαλίζεται ένα ειρηνικό μέλλον» υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου καλώντας τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να πάρουν ξεκάθαρη θέση δηλώνοντας, αν συμφωνούν στη σύνθετη ονομασία erga omnes.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL