Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Σ. Κοντονής: Επέλαση ενός κομματιού της ακροδεξιάς στα οργανωτικά της Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Κοντονής: Επέλαση ενός κομματιού της ακροδεξιάς στα οργανωτικά της Ν.Δ. (Video)

«Η επέλαση ενός κομματιού της ακροδεξιάς στα οργανωτικά της Ν.Δ. δεν αμφισβητείται κάτι που φαίνεται και στις απόψεις τους και στις συντηρητικές θέσεις τις οποίες παίρνουν κατά καιρούς στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση διαφόρων νομοσχεδίων» υπογράμμισε ο κ. Κοντονής.

«Τη στιγμή μάλιστα που είχαμε μια απαράδεκτη και καταδικαστέα επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη που την επιδοκίμασαν διαπρεπή στελέχη της Ν.Δ.» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Ακόμα και η έμμεση δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή απάντησε σε ερώτηση για την επίθεση στον κ. Μπουτάρη» από όπου και αν προέρχεται, πρόσθεσε.

Είναι άλλο πράγμα «από κάποιους στην ακροδεξιά, ή και άλλους, να υπάρχουν αυτές τις απάνθρωπες και θρασύδειλες επιθέσεις κάποιοι δηλαδή σε επίπεδο αγέλης να επιτίθενται σε ανθρώπους που δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους» και διαφορετικό  «να υπάρχουν έστω οριακές, αλλά εντός του πλαισίου του νόμου ενέργειες μιας συλλογικότητας».

Όπως και διαφορετικό είναι «να έχουμε βιαιοπραγίες, καταστροφές και επιθέσεις σε μεμονωμένους επαγγελματίες, ή κρατικούς λειτουργούς» εξήγησε ο υπουργός σημειώνοντας ότι «να πετάξεις τρικάκι για να διαμαρτυρηθείς είναι στα όρια».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι «είναι γεγονός σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί μέλη του Ρουβίκωνα και έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη υπήρξαν απαλλακτικές αποφάσεις που σημαίνει ότι το Δικαστήριο δεν είδε κάποιες παραβάσεις. Από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης του νόμου όταν για παράδειγμα εισβάλλουν σε ένα γραφείο και προπηλακίζουν τη συμβολαιογράφο επειδή έχουν άλλη αντίληψη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ή για παράδειγμα τους ή βανδαλισμούς σε δημόσια κτίρια».

«Η βία έρχεται σε σύγκρουση με το δημοκρατικό πολίτευμα» ξεκαθάρισε ο κ. Κοντονής προσθέτοντας ότι «Οι καλύτεροι κήρυκες του ακροδεξιού λόγου είναι αυτοί που κάνουν τέτοιες ενέργειες». Ενώ υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός καταδίκασε χθες στη Βουλή με απόλυτη σαφήνεια τις απειλές εναντίον του κ. Μητσοτάκη.

Kατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL