Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Αλεξιάδης: Λύνουμε τα προβλήματα της κοινωνίας δίνοντας λύσεις (Video)

«Απαράδεκτα αυτά τα φαινόμενα βίας, δυστυχώς το αυγό του φιδιού φαίνεται ότι έχει σπάσει και δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι με σαφήνεια εναντίον αυτών των φαινομένων» σχολίασε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης την βίαιη επίθεση ακροδεξιών στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στο ΣΚΑΙ.

«Αυτοί που υποτίθεται ότι πήγαν να τιμήσουν την ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων θύμισαν σκηνές από διάφορα άτακτα φύλα την περίοδο των διωγμών που έκαναν τα ίδια εναντίον των Ελλήνων» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Για τη διαρροή από την ΠΓΔΜ για το όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι «έχει ιστορικά αρνητικά στοιχεία το Ίλιντεν» αλλά αν το δέχεται η άλλη πλευρά σημαίνει ότι αφήνει στην άκρη τα περί Αρχαίας Ελλάδας και Μέγα Αλέξανδρου. Δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά όλο το πακέτο. Μόνο του είναι λάθος οποιοδήποτε όνομα αλλά μόνο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας. Ωστόσο ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «έχει αρνητικές συνδέσεις με την έννοια του αλυτρωτισμού και θα πρέπει να επιλεγεί κάποιο άλλο».

«Έκλεισε μια αξιολόγηση χωρίς αρνητικά μέτρα, αντίθετα, υπάρχουν μερικά πολύ θετικά όπως η ενιαία τιμή του βιβλίου. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το κούρεμα των δανείων της ΑΤΕ καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών για τα θέματα αναπηρίας. Επιπλέον πολύ θετικό είναι ότι θα μπούνε και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τα χρέη του 2017».

«Πάμε στη διαπραγμάτευση για το χρέος με θετικές ειδήσεις. Ακόμα και το ΔΝΤ έχει αφήσει τις πολύ ακραίες θέσεις» που είχε πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης τονίζοντας ότι ήδη η κυβέρνηση λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας δίνοντας λύσεις. Τέλος υπογράμμισε ότι «κλείνουμε την περίοδο της διαπραγμάτευσης για το χρέος, βγαίνουμε στις αγορές μόνοι μας και μετά έχουμε τη δυνατότητα για φοροελαφρύνσεις 3.5 δις.»

Ο Τ. Αλεξιάδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον βασιλικό γάμο υπενθυμίζοντας ότι πέρα από την «γκλαμουριά» υπάρχει και η Ιστορία. «Τα ονόματα Καραολής και Δημητρίου δεν είναι δρόμοι τυχαίοι, αλλά τα ονόματα των δύο Ελλήνων Κύπριων αγωνιστών που απαγχονίστηκαν μετά από βασανιστήρια από τους Άγγλους το 1955 και η τότε και τωρινή βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε να τους δώσει χάρη».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο