Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Απόδραση Μητσοτάκη με αποχώρηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόδραση Μητσοτάκη με αποχώρηση

Με κατάθεση αιτήματος για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την ψήφο των αποδήμων, αλλά και με τους γνωστούς ισχυρισμούς περί “σκευωρίας”, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από το σκάνδαλο Novartis, ώστε να καλύψει την αποχώρηση του ίδιου και της “γαλάζιας” Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο κοινοβουλευτικό κρεσέντο του κατά της κυβέρνησης, έφτασε στο σημείο να καταλογίσει στο Μαξίμου υπονόμευση της Δημοκρατίας: «Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα - σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας 'ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν'», επισήμανε, αποφαινόμενος πως “η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε”. “Γίνατε μέσα σε μόλις τρία χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό”, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, αναφερόμενος στην “ταμπακέρα”, επισήμανε πως ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα συμμετάσχουν σε μία “ψηφοφορία - φιάσκο, με δέκα κάλπες ντροπής”. “Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να τη νομιμοποιήσουμε”, είπε, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

"Κουκουλοφόροι μάρτυρες"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του, απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για την ουσία του σκανδάλου, παρά αναμάσησε μόνο τα περί “κουκουλοφόρων” μαρτύρων: “Αν ήθελαν πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης, τι τους εμπόδιζε να ελέγξουν τις τυχόν αξιόποινες πράξεις και μετά να αποφασιστεί ή όχι η παραγραφή τους; Η απάντηση είναι απλή: Αν διερευνούσαν πραγματικά την υπόθεση, θα αποκαλυπτόταν η σκευωρία που έστησαν με τους τρεις κουκουλοφόρους”, απεφάνθη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραλλήλως, για μία ακόμη φορά “εργαλειοποίησε” το αίτημά του για παροχή δικαιώματος ψήφου στους αποδήμους, όπως έκανε η Ν.Δ. και μία ημέρα νωρίτερα για να δικαιολογήσει την άρνηση κατάτμησης της Β' Αθήνας. «Θέλετε δεν θέλετε θα έρθετε στη Βουλή, κ. Τσίπρα, για το θέμα αυτό», επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, καταθέτοντας αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ

“Όχι” της Ν.Δ. στο “Μακεδονία του Ίλιντεν"

Την κατηγορηματική άρνηση της Ν.Δ. σε τυχόν ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν” για την ΠΓΔΜ εξέφρασε χθες το γραφείο Τύπου του κόμματος, ανακοινώνοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη. “Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα 'Μακεδονία του Ίλιντεν'. Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας “μακεδονικού” έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ώς το Αιγαίο”, επισήμανε η Ν.Δ., προσθέτοντας ότι “οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας, όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι’ αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL