Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Από το Παρίσι με "αγάπη"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από το Παρίσι με "αγάπη"...

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ Λαζαρος Κυρίζογλου διαμαρτύρεται έντονα και με επιστολή το κατηγορεί την «Αυγή» για καταπάτηση των κανόνων δεοντολογίας, επειδή -όπως υποστηρίζει- δεν παρουσιάσαμε την απάντηση της ΠΕΔ - ΚΜ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη 30 δημάρχων στη γαλλική εταιρεία Suez, που ενδιαφέρεται να αυξήσει τα ποσοστά της στην ΕΥΑΘ.

Θα είχε δίκαιο ο κ. Κυρίζογλου αν η εφημερίδα μας είχε προσκληθεί και συμμετείχε στη δημοσιογραφική αποστολή που ταξίδεψε στο Παρίσι με τους δημάρχους για να καταγράψει όλο το ρεπορτάζ σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Εμείς, όμως, δεν μιλήσαμε για «αποκλεισμό» της “Αυγής”... Θα είχε δίκαιο, επίσης, αν το σχετικό δελτίο της ΠΕΔ - ΚΜ με την απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είχε ημερομηνία 16.5 και έφτανε μέχρι την ώρα που είναι ανοιχτές οι σελίδες της εφημερίδας μας. Αλλά, δυστυχώς, γι’ αυτόν, έχει χθεσινή ημερομηνία...

Εν συντομία λοιπόν, και στο όνομα της «δεοντολογίας» (σ.σ.: που ο ίδιος δεν τηρεί), η χθεσινή απάντηση της ΠΕΔ - ΚΜ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι δήμαρχοι επισκέφθηκαν τη Suez όχι για τα νερά αλλά για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως επισκέφθηκαν και άλλες αντίστοιχες βιομηχανικές μονάδες. Για το ζήτημα του νερού της Θεσσαλονίκης τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η ΠΕΔ - ΚΜ «έχει σταθερές απόψεις και θέσεις» για την ΕΥΑΘ και ότι «αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πρόσφατα προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, την οποία επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, πιστός στις μνημονιακές του δεσμεύσεις». Στο πλαίσιο αυτό μιλά για «επιχείρηση κοροϊδίας και εξαπάτησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όπως και όλων των Ελλήνων» από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL