Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το "μαχαίρι" του "Φιλελεύθερου"

Λαθροχειρία και "Φιλελεύθερος", είναι δύο έννοιες απόλυτα συμβατές.

Χθες η καλή εφημερίδα του "Μοσχάτου" είχε συνέντευξη του πρώην υπουργού Εργασίας και στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργου Κουτρουμάνη, με επίκεντρο τις μειώσεις στις συντάξεις που προβλέπονται από την 1.1.2019. Ο πυχαίος τίτλος ήταν "το μαχαίρι θα φτάσει το 30%"!

Ωστόσο στη συνέντευξη ο Γ. Κουτρουμάνης επιβεβαίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτά που έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Εργασίας για τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά". Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και συνδικαλιστής, αναφέρει: "Περίπου 650.000 συνταξιούχοι θα βιώσουν τις μεγαλύτερες μειώσεις του 18%... αυτό το παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος που υποστήριξε προ ημερών ότι η μείωση 18% θα αφορά περίπου το 25% από το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων".

Αυτή η διαπίστωση του Γ. Κουτρουμάνη μάλλον δυσαρέστησε την εφημερίδα. Αποτέλεσμα η κουβέντα να πάει παρακάτω στις νέες συντάξεις αυτές που θα εκδοθούν με τον νέο νόμο. Η εκτίμηση εδώ είναι ότι ορισμένες κατηγορίες "θα βιώσουν με το καθεστώς (σ.σ.: τον νέο υπολογισμό) μεγαλύτερες μειώσεις που μπορεί να φτάσουν το 30%".

Πού είναι η λαθροχειρία;

Πρώτον η (πιθανή) μείωση της σύνταξης, λόγω "προσωπικής διαφοράς" από 18%, μεταφράζεται στον τίτλο "το μαχαίρι θα φτάσει το 30%"!

Δεύτερον, οι νέες συντάξεις που θα επανυπολογιστούν, θα είναι πράγματι μικρότερες, λόγω των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης, ωστόσο σε αυτές τις (χαμηλότερες) συντάξεις θα πρέπει να προστεθεί και η Εθνική Σύνταξη των 340 ευρώ. Οπότε μείωση 30% ή και 40% απλώς δεν υπάρχει, αλλά εφευρέθη για να σταθεί στο γνωστό αντιπολιτευτικό ύφος η συνέντευξη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Από όπου κι αν προέρχεται;

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταδικάσει την ακροδεξιά βία. Δεν την είδε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο σχεδόν όλων των κινητοποιήσεων κατά της συμφωνίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο