Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ν. Σκορίνης: Τα πλεονάσματα δεν δικαιολογούν υφεσιακά μέτρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Σκορίνης: Τα πλεονάσματα δεν δικαιολογούν υφεσιακά μέτρα (Video)

Ο κ. Σκορίνης υποστήριξε ότι η παραμονή ή όχι του ΔΝΤ είναι ένα σήριαλ που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο όπως είπε «δεν έχει την ίδια βαρύτητα όπως ήταν παλιά. Το ΔΝΤ, όπως φαίνεται, δεν θα μείνει με όρους  χρηματοδοτικής ενίσχυσης από τη δική του την πλευρά».

Αν τελικά θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι θα πρέπει να λήξει ως το τέλος του μήνα, καθώς το πλαίσιο είναι ασφυκτικό. Στα θετικά της παραμονής του είναι ότι επιμένει στον αυτόματο κόφτη δηλαδή το γαλλικό κλειδί. Αν δηλαδή η ανάπτυξη δεν πηγαίνει όπως θέλουμε να μπορεί αυτόματα να ενεργοποιείται, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα, χωρίς αναταράξεις στις αγορές.

Επίσης «αν το ΔΝΤ φύγει επειδή τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και το ΔΝΤ έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις, σε συμφωνία με τους θεσμούς, μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο είναι υφεσιακά εκτός του ότι δεν χρειάζονται. Με τα πλεονάσματα που έχουμε δεν υπάρχει η ασφυκτική πίεση που να επιβάλλει τέτοια μέτρα».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL