Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Σκορίνης: Τα πλεονάσματα δεν δικαιολογούν υφεσιακά μέτρα (Video)

Στις συνέπειες της παραμονής ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αναφέρθηκε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σκορίνης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σκορίνης υποστήριξε ότι η παραμονή ή όχι του ΔΝΤ είναι ένα σήριαλ που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο όπως είπε «δεν έχει την ίδια βαρύτητα όπως ήταν παλιά. Το ΔΝΤ, όπως φαίνεται, δεν θα μείνει με όρους  χρηματοδοτικής ενίσχυσης από τη δική του την πλευρά».

Αν τελικά θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι θα πρέπει να λήξει ως το τέλος του μήνα, καθώς το πλαίσιο είναι ασφυκτικό. Στα θετικά της παραμονής του είναι ότι επιμένει στον αυτόματο κόφτη δηλαδή το γαλλικό κλειδί. Αν δηλαδή η ανάπτυξη δεν πηγαίνει όπως θέλουμε να μπορεί αυτόματα να ενεργοποιείται, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα, χωρίς αναταράξεις στις αγορές.

Επίσης «αν το ΔΝΤ φύγει επειδή τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και το ΔΝΤ έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις, σε συμφωνία με τους θεσμούς, μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο είναι υφεσιακά εκτός του ότι δεν χρειάζονται. Με τα πλεονάσματα που έχουμε δεν υπάρχει η ασφυκτική πίεση που να επιβάλλει τέτοια μέτρα».

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια