Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Μια μέρα μετά τις προειδοποιήσεις για διαγραφές / Η πραγματικότητα ξαναχτύπησε την πόρτα της Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια μέρα μετά τις προειδοποιήσεις για διαγραφές / Η πραγματικότητα ξαναχτύπησε την πόρτα της Φ. Γεννηματά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Η πραγματικότητα που η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προσπαθεί να κρύψει κάτω απ’ το χαλί, “αναζητώντας” τις αιτίες των μεγάλων εσωτερικών προβλημάτων του νέου φορέα σε “πιέσεις” του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησε εκ νέου την πόρτα της χθες.

Ούτε ένα εικοσιτετράωρο μετά το τελεσίγραφο Γεννηματά προς το εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι οι διαφοροποιήσεις από τη “γραμμή” δεν θα γίνουν ανεκτές, οι διαφορετικές θέσεις εκφράστηκαν εκ νέου. Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης έσπευσε να επαναλάβει τη διαφωνία του με το αίτημα της επικεφαλής του φορέα, αλλά και με την πρακτική της για “επίδειξη πυγμής” προς τους διαφωνούντες. Ο Δ. Κρεμαστινός επανέλαβε τη θέση του για “διάλογο που πρέπει να αρχίσει” με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο Ανδ. Λοβέρδος επιτέθηκε με τον χαρακτηρισμό “αρχισυμμορίτης” κατά του πρωθυπουργού, με το κόμμα του να μην αποδοκιμάζει -όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ- και τον ίδιο να επιμένει στη συνέχεια.

Κατηγορηματικά αποδοκίμασε τις δηλώσεις Λοβέρδου ο Σπ. Δανέλλης. Υπέρ της κίνησης Γεννηματά τάχθηκε και ο Λ. Γρηγοράκος, αναφέροντας ότι “δεν μπορεί ο καθένας να κάνει μια ημερίδα και να παίρνει θέση γι’ αυτά που γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής”.

Το Ποτάμι -διά του Γ. Μαυρωτά- θέλησε να μην οδηγήσει στα άκρα την αντιπαράθεση που σήκωσε με την αρχική απάντησή του στην επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ωστόσο επέμεινε στη θέση του ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές “είναι προβληματικό”. Σε “πυροσβεστικό” ρόλο, ο Γ. Καμίνης δήλωσε ότι “όλοι μπορούν να έχουν επιφυλάξεις ή επιμέρους αντιρρήσεις για διάφορα πράγματα, όμως έχουμε χρέος ο χώρος να προχωρήσει ενωμένος”.

Αποδοκιμασία Λοβέρδου από Δανέλλη

"Με την πειθώ και όχι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιτευχθεί η ενότητα" δήλωσε (ρ/σ News 24/7) ο Σπ. Δανέλλης, ενώ αναρωτήθηκε πώς θα διαγράψει η Φ. Γεννηματά βουλευτές άλλου κόμματος. Σχολίασε ότι "δεν είναι στην κουλτούρα του χώρου η επίδειξη πυγμής" και χαρακτήρισε άστοχη ως προς το ύφος και ως προς την ουσία την ανακοίνωσή της. Υποστήριξε ότι το αίτημα για εκλογές δημιουργεί χαλάρωση και πολιτική ζημιά στο Κίνημα Αλλαγής.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Λοβέρδου από την ίδια συχνότητα και ειδικά τον χαρακτηρισμό "αρχισυμμορίτης" που απέδωσε στον Αλ. Τσίπρα, ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι δεν τον εκφράζει αυτό το "ήθος λόγου" και πως, αν τον διχασμό Μνημόνιο / αντιμνημόνιο αντικαθιστά η αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ / αντιΣΥΡΙΖΑ, τότε το αποτέλεσμα είναι κακό για τη χώρα.

Χαμηλοί τόνοι Μαυρωτά, που επιμένει

Σε μια παρέμβασή του με σκοπό να αποφορτίσει τη σκληρή κόντρα με τη Φ. Γεννηματά, ο Γ. Μαυρωτάς είπε (CNN Greece) ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παρεξηγήσεις, οι οποίες θα πρέπει όμως να προλαβαίνονται, για να σχολιάσει ότι το περιστατικό μπορεί να κάνει τους δύο χώρους σοφότερους για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία.

Είπε ότι είναι δικαίωμά της ως προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να παίρνει πρωτοβουλίες, σημειώνοντας όμως ότι “καλό είναι να έχουν συζητηθεί νωρίτερα προκειμένου να μπορέσουμε και εμείς να τις υποστηρίξουμε καλύτερα" και πως δεν υπονομεύει κανέναν "η έκφραση προβληματισμού που κατέθεσε το Ποτάμι σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα". Πρόσθεσε ότι απ’ την αρχή το Ποτάμι είπε ότι "το αίτημα για πρόωρες εκλογές είναι προβληματικό" και πως "δεν είναι αυτή η προτεραιότητα". Για την έντονη αντίδραση του Ποταμιού στην ανακοίνωση της Φ. Γεννηματά είπε ότι “υπήρξαν, βέβαια, και κάποιες παρεμβάσεις βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. που είχαν στόχο τον κ. Θεοδωράκη και αυτό ίσως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".

Κρεμαστινός: Διάλογος με πρωτοβουλία Τσίπρα

Υπέρ ενός διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε εκ νέου (ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5) ο Δ. Κρεμαστινός λέγοντας ότι πρόκειται για όμορους πολιτικούς χώρους και καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία. Παραδεχόμενος τα εσωτερικά προβλήματα, ανέφερε ότι “δυστυχώς ορισμένοι δεν λειτουργούν σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή και αυτό το πράγμα δημιουργεί δικαιολογημένο εκνευρισμό σε όλους" και ότι "εξηγούνται τα πάντα από αυτό και μόνο”.

ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΠΟΡΤΑ" ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ

Χυδαιότητα Λοβέρδου: “Αρχισυμμορίτης” ο πρωθυπουργός!

Η Φ. Γεννηματά αγνόησε την πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τον βουλευτή

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος αποκαλούσε “αρχισυμμορίτη" τον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων και ότι έριξε αντισυνταγματικά την προηγούμενη κυβέρνηση. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε αναφέροντας ότι “όσο ο πρωθυπουργός συνεχίζει να βαδίζει τον αδίστακτο δρόμο που ο ίδιος χάραξε, τόσο θα τον χαρακτηρίζω με τους όρους που αποδίδουν αυτό που πραγματικά είναι”.

Στήριξε αναφανδόν το εκλογικό αίτημα και την προειδοποίηση Γεννηματά για διαγραφές: “Όταν ο αρχηγός λέει εκλογές, τελείωσε”. Έδειξε δε τη βαθιά απώθησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο ερώτημα εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε "προφανώς και όχι". “Όσοι αλληθωρίζουν από μας να πάνε εκεί που κοιτάνε, δήλωσε από τον ΣΚΑΪ.

Για “αήθη επίθεση” κατά του πρωθυπουργού με δηλώσεις που “ευτελίζουν κάθε έννοια πολιτικής αντιπαράθεσης” κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ανδ. Λοβέρδο. Σημείωσε ότι “το Κίνημα Αλλαγής και η επικεφαλής του Φώφη Γεννηματά οφείλουν να αποδοκιμάσουν τις χυδαίες δηλώσεις του Ανδ. Λοβέρδου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL