Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Πλήρης διαφωνία του Δανέλλη με το "εκλογές τώρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλήρης διαφωνία του Δανέλλη με το "εκλογές τώρα"

Ακόμα και μετά τις διαδοχικές συνεντεύξεις που έδωσε η Φ. Γεννηματά για να υποστηρίξει και να δικαιολογήσει τη νέα “γραμμή” για πρόωρες εκλογές πριν από την έξοδο από το Μνημόνιο, οι αντιφάσεις αυτής της πρωτοβουλίας είναι τόσο έντονες, ώστε καθιστούν την επιχειρηματολογία της μη πειστική ακόμα και για κόμματα και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σε παρέμβασή του, ο Σπύρος Δανέλλης εξέφρασε κατηγορηματικά τη διαφωνία του με αυτή την πρωτοβουλία που αφορά “ζήτημα στρατηγικής”. Σημείωσε ότι “δεν έχει έρθει στα όργανα” και ότι η άποψη του ίδιου και του Ποταμιού είναι ότι “δεν είναι εθνικά επωφελές να σηκώνουμε ζητήματα εκλογών”. Τόνισε δε ότι η εκλογολογία και μόνο “βλάπτει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία με ανοιχτά θέματα”. Αναδεικνύοντας τη θολότητα γύρω από την πρόταση και επισημαίνοντας τον κίνδυνο που θα ενείχε η υλοποίησή της σε αυτή τη συγκυρία, σχολίασε: “Και να συμφωνούσαμε, και πρακτικά δεν μας παίρνει ο χρόνος να γίνουν εκλογές και η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να διαπραγματευτεί και να κλείσει την αξιολόγηση για την έξοδο”.

Μίλησε για “αντιφάσεις” που δημιουργούνται, που δεν βοηθούν “στην πρώτη φάση της ίδρυσής μας και στην προσπάθεια πειθούς μας προς την κοινωνία”, επισημαίνοντας ως κορυφαίο παράδειγμα το γεγονός ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πριν από λίγο καιρό είχε θέσει στην ατζέντα ως προτεραιότητα το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης (σ.σ.: το οποίο αυτοακυρώνεται εφόσον υλοποιείτο η πρόταση Γεννηματά).

“Δεν έχω εικόνα τι την ώθησε να κάνει αυτή την πρόταση”. “Το σκεπτικό της έχει δημόσια διατυπωθεί. Το αν πείθεται κάποιος είναι μια άλλη κουβέντα" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και με πιο βέβαια βήματα να βγαίνουμε δημόσια με τέτοια θέματα”. “Βεβαίως υπάρχει ζήτημα” είπε, επιβεβαιώνοντας την εσωκομματική διάσταση που προσλαμβάνει η κίνηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς πώς μπορεί να συνεχιστεί η συμπόρευση δεδομένης της διαφωνίας του επί ενός στρατηγικού ζητήματος, είπε ότι “είναι μια δύσκολη υπόθεση, το ξέρουμε από τα πρώτα μας βήματα”. "Υπάρχει ένας πολιτικός χώρος που θα πρέπει να εκφραστεί. Εάν εμείς φανούμε αντάξιοι αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, θα το δείξει η ανταπόκριση της κοινωνίας” πρόσθεσε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL