Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Χ. Καφαντάρη: Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα όσο και αν η Αντιπολίτευση θέλει να τα βλέπει "μαύρα" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Καφαντάρη: Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα όσο και αν η Αντιπολίτευση θέλει να τα βλέπει "μαύρα" (Video)

"Δεν είναι μικρό πράγμα η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Από ελλειμματικά που ήταν, τώρα ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ., το 35% των μικρομεσαίων, των εμπόρων, πληρώνουν πολύ λιγότερα".

Τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ είναι μια τομή στο ασφαλιστικό σύστημα. "Η δυνατότητα υπολογισμού των συντάξεων με ένα ενιαίο τρόπο αποτελεί τομή στο ασφαλιστικό σύστημα. Υπάρχει κάποια επιβάρυνση σε συγκεκριμένη ομάδα. Το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι θα γίνει μια προσπάθεια για συγκεκριμένη ομάδα (επιστημόνων κλπ.), ώστε η ασφαλιστική εισφορά και ο φόρος να μην ξεπερνά το 50%. Καταργώντας παλιότερη ρύθμιση, 190.000 χιλ. περίπου συμπολίτες μας πήραν αύξηση στην επικούρηση (από 10 έως 83 ευρώ). Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη, δεν είναι όλα μαύρα, είναι δύσκολα αλλά όχι μαύρα".

"Ενοχλεί την Αντιπολίτευση ότι αυτή η Κυβέρνηση μας βγάζει από τα μνημόνια, πέρασε τις αξιολογήσεις και τώρα θα κλείσει η τέταρτη και πηγαίνουμε να βγούμε καθαρά από τον Σεπτέμβρη, όπως λένε και οι Ευρωπαίοι".

"Οι πολιτικές δυνάμεις που έβαλαν την χώρα μας στα μνημόνια δεν μπορούν να λένε πώς θα μας βγάλουν από τα μνημόνια. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα βγάλει  τη χώρα από τα μνημόνια από το Σεπτέμβριο. Υπάρχουν δυσκολίες άλλα έχουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας να υλοποιήσουμε μια πολιτική. Όσον αφορά στην μεσαία τάξη, αναγνωρίζω ότι υπερφορολογείται, αναγνωρίζω ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης ήταν να σώσει τον κόσμο που δεν είχε να φάει, τα πολύ χαμηλά στρώματα, αυτούς που δεν είχαν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Το εξασφαλίσαμε και αυτό. Τώρα όλα αυτά εξαρτώνται από την ανάπτυξη, οι επενδύσεις είναι το μέλλον για να βγούμε καθαρά στις αγορές από το Φθινόπωρο".

Υπενθυμίσε ότι στις Εκλογές που έγιναν το Σεπτέμβριο του 2015 η κυβέρνηση δεν βγήκε με συνθήματα και υποσχέσεις, αλλά με σύνθημα ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα να υλοποιήσει  και να εφαρμόσει. "Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας".

Σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εξασφάλισε υδροηλεκτρικά και φυσικό αέριο. "Η προηγούμενη κυβέρνηση με την ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ πουλούσε και υδροηλεκτρικά και λιγνίτες και φυσικό αέριο. Σε σχέση με τον ΑΔΜΗΕ, η προηγούμενη κυβέρνηση ξεπουλούσε τα δίκτυα, τώρα εξασφαλίστηκε το 51% της δημόσιας συμμετοχής, ενώ ολοκληρώνονται οι διασυνδέσεις με τα νησιά που παρέμεναν στάσιμες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL