Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καθυστέρηση 20 ετών...

Με μια μικρή καθυστέρηση μόλις 20 ετών φαίνεται ότι ανακάλυψαν στη Ν.Δ. τις μικροπιστώσεις για τη διευκόλυνση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του (όταν και αν γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα) θα προσφέρει τη “δυνατότητα μικρών δανείων”, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν αρκετοί άριστοι στο οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. και ίσως η λύση του "outsourcing" των υπηρεσιών τους να ήταν μια καλή λύση, καθώς ήδη το υπουργείο Οικονομίας "τρέχει" τις μικροπιστώσεις, όπως ανέφερε σε μήνυμά του στο Τwitter ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ευχαριστώντας τον κ. Μητσοτάκη "για την αποδοχή της πρωτοβουλίας μας για τα μικρά δάνεια κατά το πρότυπο της Γαλλίας έστω και με καθυστέρηση 20 περίπου χρόνων".

Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας σημείωναν: "Εάν ο πρόεδρος της Ν.Δ. και το επιτελείο του έκαναν τον κόπο να μιλήσουν με κοινωνικούς εταίρους και ανθρώπους της αγοράς στον χώρο των χρηματοδοτήσεων, θα μάθαιναν πως το υπουργείο Οικονομίας εδώ και ένα χρόνο περίπου συμβουλεύτηκε οικονομικούς φορείς (εγχώριους και διεθνείς) που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, προχώρησε στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την ανάπτυξη των μικροχρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα, στα πετυχημένα πρότυπα άλλων χωρών όπως η Γαλλία και η Ιταλία", προσθέτοντας πως "οι υπηρεσίες του υπουργείου συντάσσουν ήδη σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες". Μάλιστα ανέφεραν ότι "η ανάπτυξη του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων στη χώρα μας περιλαμβάνεται στην αναπτυξιακή στρατηγική την οποία εκπόνησε και παρουσίασε η κυβέρνηση με επιτυχία στους θεσμούς πριν από μερικές μέρες".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις