Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Η Ν.Δ. ουρά της Ακροδεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. ουρά της Ακροδεξιάς

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στη Μυτιλήνη, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε μια ανακοίνωση γραμμένη σε ύφος συνταξιούχου γυμνασιάρχη της χούντας.

Στην ανακοίνωση αυτή, ο Αλ. Τσίπρας καταγγέλλεται ότι "άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα μετανάστες", ότι έγινε "έρμαιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ" στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων, ότι αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά ενώ τον παρέλαβε μειωμένο (εδώ πρόκειται περί χυδαίας υποκρισίας και κουτοπονηριάς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του παρόντος άρθρου) και ότι "αποκάλεσε ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που δεν συμφωνούν με τις επιλογές του" (sic).

Αυτό το "δεν συμφωνούν με τις επιλογές του" πλέει μέσα στη γενικότητα και την ασάφεια για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Σε αυτή τη διατύπωση μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του και να υπερασπιστεί την αθωότητα και τα ευγενικά του κίνητρα ο κάθε χρυσαυγίτης από εκείνους που πριν από μερικές μέρες επιτέθηκαν με κοτρώνες σε γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες. Και που -την ώρα που η κυρία Σπυράκη έγραφε αυτό το πόνημα παιδαριώδους ακροδεξιού λαϊκισμού- οργάνωναν επιθέσεις σε δημοσιογράφους και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαϊδεύοντας τόσο απροκάλυπτα την Ακροδεξιά, η Νέα Δημοκρατία νομίζει ότι θα διευρύνει την εκλογική της βάση και θα γίνει ισχυρότερη. Πρόκειται περί θηριώδους ανοησίας. Κανείς δεν κατάφερε να ενσωματώσει πολιτικά την Ακροδεξιά τρέχοντας πίσω της και ξεπλένοντάς την. Όταν κάνεις πλάτες στην Ακροδεξιά, ο μόνος που ωφελείται είναι η Ακροδεξιά. Και είναι απολύτως προφανές ότι η εμπειρία του Σαμαρά από το 2012 δεν τους δίδαξε τίποτα απολύτως.

Δεξιός λαϊκισμός, ρηχός οπορτουνισμός και ανυπόφορη πολιτική ανεπάρκεια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Ν.Δ. Και ο συνδυασμός τους είναι τοξικός όχι μόνο για την ίδια την αντιπολίτευση, αλλά για ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL