Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Ν. Φίλης: Στο ΣτΕ δεν έχουν τον Θεό τους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Στο ΣτΕ δεν έχουν τον Θεό τους (Video)

«Αποφασίζουν πράγματα σκοταδιστικά, μεσαιωνικά. Η μειοψηφία έχει απαντήσει σε αυτά αλλά και παλαιότερες αποφάσεις της Ολομελείας του Αρείου Πάγου. Αυτές ανατρέπει σήμερα το ΣΤΕ» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Δριμύτατη κριτική άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση του ΣΤΕ τονίζοντας ότι «προσβάλλει την ελευθερία προσωπικότητας και το θέμα της ουδετερόθρησκης λειτουργίας του κράτους. Δεν είναι Ιερά Σύνοδος, όπως εμφανίζεται… ΣΤΕ είναι».

«Το ΣΤΕ είναι έλασσον ότι ανατρέπει δικές μου αποφάσεις, το σημαντικό είναι ότι ανατρέπει τη φιλελεύθερη νομοθεσία που σε αρκετές περιπτώσεις όπως στο θέμα των ταυτοτήτων είχε γνωμοδοτήσει ότι όταν λέμε ότι έχουμε επικρατούσα θρησκεία δεν είναι εις βάρος των άλλων των θρησκειών αλλά ότι αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο της ελευθερίας και της ισότητας των πολιτών. Να μπορεί να θρησκεύεται ότι θέλει ο καθένας.» εξήγησε.

"Οι παρεμβάσεις μου δεν συνιστούν αντιπολίτευση εκφράζουν την κοινή αγωνία"

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές» υπογράμμισε ο κ. Φίλης προσθέτοντας ότι «δεν λέει «ναι σε όλα» αλλά διαπραγματεύεται με καλύτερους όρους απ’ ότι στο παρελθόν. Το να έρθουν τα μέτρα του 2020, το 2019 που θα σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στα εισοδήματα των πολιτών, αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση, αλλά επιβολή και δεν το συζητεί η ελληνική πλευρά».

Ειδικότερα για το θέμα των περικοπών στις συντάξει σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτή την επιμονή των δανειστών.

Παράλογη η εμμονή των δανειστών για περικοπή των συντάξεων

«Το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις είναι στο τραπέζι, αλλά όταν στο σύνολο του ΑΕΠ έχουμε πετύχει τήρηση του 15% δηλαδή την οροφή για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες και έχουμε υπερπλεονάσματα, δεν υπάρχει καμία λογική να επιμένουν οι δανειστές στην περικοπή των συντάξεων το 2019. Το να παραμείνει το ΔΝΤ στην ελληνική υπόθεση είναι μια αρνητική εξέλιξη».

Καλούμενος να τοποθετηθεί για την τελευταία ενέργεια του Ρουβίκωνα στην Βρετανική πρεσβεία, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση και μάλιστα καταδρομική όπως λέγεται, είναι μια ενέργεια».

Τέλος ερωτηθείς αν οι παρεμβάσεις του «ενοχλούν» την κυβέρνηση, ο Νίκος Φίλης απάντησε: «Έχουμε κουλτούρα δημοκρατίας στο χώρο μας και όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι παρεμβάσεις μου είναι δεν είναι αντιπολιτευτικού χαρακτήρα αλλά κοινής αγωνίας. Με τον τρόπο αυτό βοηθούμε στο να είναι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ισχυρή».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL