Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Κ. Γαβρόγλου: Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας (Video)

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΤΕ για το μάθημα των θρησκευτικών πρόσθεσε χαριτολογώντας «τo ΣΤΕ το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε», «είναι μια πανομοιότυπη απόφαση με την προηγούμενη προ δεκαημέρου».

 «Η Πολιτεία πρέπει αυτά τα θέματα να τα διαχειρίζεται συντεταγμένα με τους θεσμούς της με διάλογο με την Εκκλησία και την Κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «στόχος του υπουργείου είναι τα παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά το μάθημα των Θρησκευτικών όπως και τα άλλα μαθήματα».

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι «δεν έχει καμία επίπτωση στα μαθήματα που γίνονται στη σχολική χρονιά» ωστόσο αναρωτήθηκε για το «που θα σταματήσει αυτή η ιστορία όταν γνωρίζουμε ότι και συνταγματικά ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας.»

Με δεδομένο ότι υπάρχει και άλλη μία προσφυγή της Ιεράς Συνόδου και κάποιου μητροπολίτη εναντίον του Υπουργείου Παιδείας για το οργανόγραμμα ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου διευκρινίζοντας ότι:

«Δεν βάλαμε στο οργανόγραμμα ότι σκοπός του Υπουργείου Παιδείας είναι η καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης. Αυτός είναι στόχος της Παιδείας μας, όχι του υπουργείου και αποτυπώνεται σε ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο το ΣΤΕ το έχει ελέγξει για τη συνταγματικότητα και τώρα η Διαρκής Σύνοδος και ο μητροπολίτης προσφεύγουν εναντίον του ΣΤΕ που ενέκρινε το προεδρικό διάταγμα» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Κατ. Μπρέγιαννη

Νέα σκοταδιστική απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL