Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Χ. Μαντάς: Το σχέδιο νόμου για την υιοθεσία και την αναδοχή έχει στο κέντρο του το παιδί (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαντάς: Το σχέδιο νόμου για την υιοθεσία και την αναδοχή έχει στο κέντρο του το παιδί (Video)

https://www.youtube.com/embed/kHsYyVwYhF8

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει ως κέντρο τα παιδιά που βρίσκονται στα ιδρύματα με στόχο να καταπολεμηθούν και φαινόμενα εμπορίου. Από τα 6 χρόνια που χρειάζονταν η διαδικασία της υιοθεσίας με το νέο νομοσχέδιο μειώνεται στους 5 – 6 μήνες». Οι διαδικασίες απλοποιούνται προς όφελος των παιδιών που συσσωρεύονται στα ιδρύματα και των ζευγαριών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα παιδί και αναμένουν πολλά χρόνια εξαιτίας της γραφειοκρατίας που επικρατεί.

Ο κ. Μαντάς εξήγησε ότι επεκτείνεται όπως είναι λογικό η δυνατότητα υιοθεσίας και αναδοχής σε ζευγάρια που είναι με σύμφωνο συμβίωσης. Αν δεν επεκτείνουμε την επιλογή στα ζευγάρια αυτά που είναι με σύμφωνο συμβίωσης θα αποκλείαμε πάρα πολλούς ανθρώπους και τα ζευγάρια που επιλέγουν αυτό τον τρόπο συμβίωσης. Ειδικότερα για τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με τους νομικούς, δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση σε ένα δικαίωμα λόγω της ταυτότητας φύλου. Επιπλέον στην περίπτωση αυτή πρόκειται για αναδοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες ρατσιστικές αντιδράσεις καθώς η κοινωνία δεν είναι έτοιμη ο κ. Μαντάς υπογράμμισε ότι «οταν υπάρχει η διαφορά κρίνεται και η δημοκρατία» ενώ απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένο ο κ. Μαντάς υποστήριξε ότι έχει παρέλθει η εποχή που η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν αρρώστια για να μιλά για φυσιολογικές ή μη οικογένειες.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα λιγνιτωρυχεία. Η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει αλλιώς για να αρθούν τα πρόστιμα. Πρόσθεσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη ΔΕΗ με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL