Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Εκδήλωση τιμής στο Χαλάνδρι / Εκδήλωση τιμής στο Χαλάνδρι: Ο Β. Μουλόπουλος έδινε φωνή σε όσους δεν είχαν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδήλωση τιμής στο Χαλάνδρι / Εκδήλωση τιμής στο Χαλάνδρι: Ο Β. Μουλόπουλος έδινε φωνή σε όσους δεν είχαν (Video)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κατερίνα Μπρέγιαννη

Λόγια καρδιάς και προσωπικές «εξομολογήσεις» αντάλλαξαν φίλοι, συνάδελφοι και σύντροφοι για τον Βασίλη Μουλόπουλο σε μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης στην κατάμεστη αίθουσα του Αετοπούλειου, την οποία διοργάνωσε η Ο.Μ. Χαλανδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχε τη δυνατότητα να καταλαβαίνει τη συγκυρία και να παίρνει αποφάσεις πάντα προς όφελος των εργαζομένων. Η κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ και στα μέσα της Αριστεράς ήταν συχνά οξύτατη, αλλά πάντα από τη σκοπιά της βελτίωσής τους» τόνισε ο γιατρός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός. Ο Βασίλης Μουλόπουλος πίστευε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε θεατές γιατί η Ιστορία δεν μπορεί να περιμένει. Αποφασίζουμε τώρα για το τώρα με το βλέμμα σε ένα καλύτερο αύριο».

«Το να μιλάς για τον Βασίλη είναι σαν να μιλάς για την Αριστερά που έχουμε ανάγκη σήμερα». «Ήταν άνθρωπος που άκουγε, παρά μίλαγε» με δύο κυρίως βασικές αρχές την προσήλωσή του στους αγώνες των εργαζομένων και την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κάτι που διακρίνει όλες του τις αποφάσεις στην ΠΟΕΣΥ» τόνισε αναφερόμενος στον ένθερμο συνδικαλιστή Μουλόπουλο ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.

«Ο Βασίλης Μουλόπουλος είναι ένας άνθρωπος της γενιάς του, του '68. Φτιάχτηκε στο μεγάλο σχολείο της Αριστεράς. Ένας άνθρωπος που από τα κινήματα και την Αριστερά πέρασε με συνέπεια στη δημοσιογραφία. Μια δημοσιογραφία που δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή» τόνισε ο Νίκος Φίλης. «Τον θυμάμαι στην 'Αυγή' να γυρνάει σε όλα τα γραφεία, να μιλά με τους δημοσιογράφους, να δίνει και να παίρνει. Ήταν μια μοναδική φιγούρα συναδέλφου που, ενώ είχε μια τόσο μεγάλη εμπειρία, ποτέ δεν περιχαρακώθηκε. Υπήρξε ανένταχτος αριστερός στη Μεταπολίτευση. Αντιλήφθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλούνταν να παίξει η Αριστερά και εντάχθηκε. Μέσα από τα προβλήματα προσπαθούσε να βρει λύσεις. Τον διέκρινε αισιοδοξία. Κρατώ τα γαλανά του μάτια, το χαμόγελό του. Ήταν ανθρώπινος. Ήταν γραφιάς και όχι ρήτορας. Κρατώ την αγωνία του για τον Τύπο της Αριστεράς, ότι είναι αναγκαίος και πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Γι’ αυτό και η αφιλοκερδής συνεισφορά του στην 'Αυγή' και το Κόκκινο".

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με θερμά λόγια αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Βασίλη Μουλόπουλο περιγράφοντας περιστατικά που φανέρωναν τη συνεπή και ακέραιη στάση του αγωνιστή της Αριστεράς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου Σέργιος Γκάκας και Έλενα Χριστούλη, ο γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος, προσωπικότητες της Αριστεράς, πολλοί σύντροφοι του Βασίλη Μουλόπουλου και συνάδελφοί του δημοσιογράφοι.

https://www.youtube.com/embed/ovUYZrwixI8?rel=0


Video: Άγγελος Καλοδούκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL