Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Φ. Κουβέλης: Η κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία στο Αιγαίο θα συνεχιστεί (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κουβέλης: Η κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία στο Αιγαίο θα συνεχιστεί (Video)

Στα ελληνοτουρκικά, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι υπό κράτηση στην Τουρκία, τη συνεργασία του με τον υπουργό Άμυνας και την έμπρακτη στήριξη της Γαλλίας με δύο φρεγάτες αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης στο ΣΚΑΙ.

«Θα συνεχιστεί το κλίμα έντασης στο Αιγαίο διότι εξυπηρετεί το κλίμα στο εσωτερικό της Τουρκίας και εξυπηρετεί τον Ερντογάν. Δεν βλέπω θερμό επεισόδιο αλλά μέσα από την συνηθισμένη συμπεριφορά της Τουρκίας των παραβιάσεων και παραβάσεων, μια αναχαίτιση -τη στιγμή που η συχνότητά τους είναι καθημερινή- μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο» είπε ο κ. Κουβέλης εξηγώντας την έκφραση που χρησιμοποίησε για να περιγράψει αυτό τις διαρκείς παραβιάσεις που γίνεται εδώ και χρόνια ως έναν «ακήρυχτο πόλεμο» που συνιστά ένα διαρκές σκηνικό έντασης.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιστατικό του θανάτου «του ηρωϊκού πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου που όπως είπε δεν είχε καμία σχέση με τη Ρω» και πως χάθηκε το αεροσκάφος του ενώ κινδύνεψε και το δεύτερο αεροσκάφος.

Θα πάρουμε δύο φρεγάτες με leasing από τη Γαλλία

Ο κ. Κουβέλης για το θέμα των δύο στρατιωτικών και τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται η Τουρκία από πολλές πλευρές υποστήριξε ότι «Δεν είναι δυνατόν να κρατείται κάποιος χωρίς κατηγορητήριο και μάλιστα με μια παρατεταμένη κράτηση» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει, τη στιγμή που η Τουρκία μπαίνει σε εκλογική περίοδο.

«Ο κ. Μπόσδακ να αποκλείσει το «παζάρι» η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» ξεκαθάρισε για το ζήτημα ανταλλαγής που θέτει η Τουρκία. Ο κ. Κουβέλης επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι θα πάρουμε δύο φρεγάτες από τη Γαλλία με leasing, ενώ σύμφωνα με την άποψή του θα πρέπει να πάρουμε στη συνέχεια και άλλες δύο.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον κ. Καμμένο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα δυσαρμονίας δεν υπάρχει με τον κ. Καμμένο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τον υπουργό Άμυνας». Πρόσθεσε δε ότι κανένας από τους δύο δεν έχει εκχωρήσει την πολιτική ιδεολογική του ταυτότητα. «Συνεργασία κάνουμε και αυτό είναι το βάθρο που αναπτύσσεται η συλλειτουργία μας στο υπουργείο Άμυνας». Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και μετέχει στην προοδευτική προσπάθεια που κάνει.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL