Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Παπακώστα: Η Ν.Δ. απομακρύνθηκε από τη βασική της αρχή στα εθνικά θέματα (Video)

Έντονη κριτική στη Ν.Δ. για διχαστική, τοξική στάση στα εθνικά θέματα άσκησε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ3 υπογραμμίζοντας ότι «στα εθνικά θέματα δεν χωρά αντιπολίτευση. Αυτή την αρχή υπηρετούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Ν.Δ.».

Αντίθετα σήμερα όπως ανέφερε «η πολιτική αρχιτεκτονική διαπνέεται από μια αντιπαλότητα δίχως πολιτικό περιεχόμενο» και αυτό έχει μπει στο dna της πολιτικής πραγματικότητας ότι δηλαδή θα πρέπει να επιτίθεμαι για να κερδίζω τους ψηφοφόρους και την επανείσοδό μου στη Βουλή. Αυτό το πράγμα η Ν.Δ. το απέφευγε από την ίδρυσή της.»

Η Κ. Παπακώστα ανακοίνωσε την συγκρότηση μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας με το όνομα «Νέα Ελληνική Ορμή» προσδιορίζοντας την ταυτότητα αυτής της κίνησης στο χώρο «της μετριοπαθούς κοινωνικής Δεξιάς και του κοινωνικού κέντρου». Αναφερόμενη στα χαρακτηριστικά της νέας αυτής κίνησης υπογράμμισε ότι αντιτίθεται στον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό και την αχαλίνωτη αγορά θέτοντας στο κέντρο τον άνθρωπο ενώ στις προτεραιότητες της θα είναι η κοινωνική ατζέντα.

«Στη νέα μεταμνημονιακή εποχή χρειάζεται για να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα ένα νέο ρεύμα πολιτικής σκέψης που θα εδράζεται πάνω στην πολιτική πρωτοβουλία το οποίο είναι το νέο ρεύμα πολιτικής σκέψης που έρχεται να κλειδώσει πολιτικές που θα ανακουφίζουν τους πολίτες» πρόσθεσε.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο