Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Κ. Ζαχαριάδης: Σταματήσαμε την κάθετη πτώση, εργαζόμαστε για την έξοδο από τα μνημόνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαχαριάδης: Σταματήσαμε την κάθετη πτώση, εργαζόμαστε για την έξοδο από τα μνημόνια (Video)

Όπως εξήγησε αυτό «δεν πρέπει να μας βάζει σε ένα πλαίσιο ανόητης χαράς ότι δήθεν όλα πάνε φανταστικά. Ούτε φανταστικά ούτε καλά πάνε όλα. Τα προβλήματα είναι παρόντα». Όμως παράλληλα κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι «σταμάτησε η κάθετη πτώση και φαίνεται σε κάποιους δείκτες ότι σιγά σιγά πάμε καλύτερα, όπως η μείωση της ανεργίας την αποκατάσταση της ρευστότητας, την αύξηση των κατώτατων μισθών που είναι στη στρατηγική της κυβέρνησης».

 «Οι χαμηλοί μισθοί είναι τα απόνερα μιας πολιτικής διάλυσης που ψηφίστηκε το 2012 με το χαμήλωμα του κατώτατου μισθού και θα αναθεωρηθεί με την αύξηση του από την κυβέρνηση» διαβεβαίωσε ο κ. Ζαχαριάδης απαντώντας στην κριτική, για τους χαμηλούς μισθούς.

Απαντώντας στην κινδυνολογία για πιο άμεση εφαρμογή του αφορολόγητου απάντησε ότι «το ΔΝΤ από το 2015 έχει κάνει λάθος σε όλες τις προβλέψεις. Υπάρχει κάποια ένδειξη στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στην πορεία των εσόδων ή του ΕΦΚΑ;» αναρωτήθηκε ενώ απέκλεισε το γεγονός να εφαρμοστεί νωρίτερα το μέτρο αυτό καθώς εξαρτάται από το στοιχείο εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε σχέση με τα έσοδα συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε πάνω από τους στόχους, άρα πως θα έρθει;»

«Με ομοψυχία και λογική αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης. «Η Ευρώπη έδειξε ότι είναι στο πλευρό μας, αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε αποφασιστικά, ως κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα ώστε να κάνουμε τα βήματα εξόδου από το μνημόνιο. Αυτό θα είναι μια επιτυχία όχι του Τσίπρα και του Τσακαλώτου, αλλά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Τι εκπροσωπεί ο κ. Καλεντερίδης, την «επιτυχημένη» ιστορία με τον Οτσαλάν;

Έντονη ήταν η αντίδραση του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του σύμφωνα με το κανάλι "στρατιωτικού αναλυτή" κ. Καλεντερίδη στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

https://www.youtube.com/embed/0R26v_8-4xM

«Με ποια θεσμική ιδιότητα ομιλεί ο κ. Καλεντερίδης; Τι εκπροσωπεί μια επιτυχημένη ιστορία με τον κ. Οτσαλάν;» απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης καταγγέλλοντας τον ρόλο των ΜΜΕ που πέρα από την παρουσίαση των απόψεων διαμορφώνουν τάσεις στην κοινή γνώμη.

«Δεν είναι σωστό να διαμορφώνεται μια τάση που δημιουργεί ανούσιες και εθνικά επικίνδυνες πολώσεις γύρω από το θέμα» τόνισε προσθέτοντας  ότι «Δεν θα βάλουμε επικίνδυνα δίπολα μεταξύ των Ελλήνων πάνω σε ερωτήματα που δεν τα θέτει κανείς».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL