Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Αμανατίδης: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο (Video)

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο κ. Αμανατίδης ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι «δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή και η γειτονική χώρα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας». Η κυβέρνηση έχει μια συνολική πολιτική αντιμετώπισης των θεμάτων ενώ όπως είπε η δημιουργία έντασης δεν ωφελεί κανέναν. Η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα και σε αυτά είναι απόλυτη διαβεβαίωσε.

Ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Τουρκία οι σχέσεις τη με την Ε.Ε. Επίσης άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει είναι ότι η Ε.Ε. μπαίνει ως παίκτης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης με βάση τη διάσκεψη που θα γίνει με όλα τα μέρη στη Συρία. Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι η σταθερότητα στην ευρύτερη πολιτική είναι στα συμφέροντα της χώρας μας.

Η πολιτική μιας υπεύθυνης κυβέρνησης είναι η πολιτική της ασφάλειας, της σταθερότητας και καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Καλούμενος να σχολιάσει απόσπασμα δήλωσης του αν. υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο. «Η αυξανόμενη τουρκική παραβατικότητα προκαλεί άμεση αντίδραση με την πρακτική των αναχαιτίσεων και αυτό χαρακτηρίζεται ως «ακήρυχτο πόλεμο». Είναι ένα θέμα το οποίο έχει καταγγελθεί στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε.» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της». «Το ΝΑΤΟ δεν είναι οργανισμός που λύνει τέτοιου είδους διαφορές. Τα ζητήματα γκριζαρίσματος και τακτικής από την τουρκική πλευρά υπάρχουν και τα αντιμετωπίζουμε με τη διπλωματική οδό και όταν γίνουν παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων με συγκεκριμένο τρόπο».

Πρέπει είναι να διευρυνθούν τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία και σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. 

Kατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Μεϊμαράκης ο φιλοΣΥΡΙΖΑς..

Φαίνεται ότι το κύριο θέμα της χθεσινής "Αυγής", σχετικά με τις αναταράξεις και τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., πέτυχε τον στόχο του. Λυτοί και δεμένοι της Πειραιώς βγήκαν από το πρωί στα...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο