Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Επικίνδυνη πυραυλική "επίδειξη"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικίνδυνη πυραυλική "επίδειξη"...

Οι ανησυχίες μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν και ο "πολύς" Τραμπ δεν έμεινε στο... tweet, αλλά επανήλθε στη "γνωστή" πυραυλική - επιθετική πρακτική της πάλαι ποτέ μοναδικής υπερδύναμης.

Σε μια... προαναγγελθείσα επίδειξη πυγμής στο κουφάρι της Συρίας, μας δηλώνει "υπερασπιστής" του διεθνούς δικαίου! Έχει πει ώς τώρα τόσα ψέματα και, παρ' όλα αυτά, τα τωρινά είναι μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα για όλο τον κόσμο. "Μαζί" του έτρεξαν όπως - όπως και η "μετέωρη" Μέι και ο επιζητών νέο ρόλο στην πολύπαθη περιοχή μας Μακρόν. Όλοι μαζί έγραψαν "στα παλαιά τους υποδήματα" κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά και κάθε ουσιαστική ελπίδα για αναζήτηση πολιτικής διεξόδου από την πολύχρονη τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Συρία (και όχι μόνο).

Τώρα, αν υπενθυμίσουμε ότι μόνο έναν χρόνο πριν ο υπότροπος σε ανεκδιήγητες - επικίνδυνες πρακτικές Τραμπ ξαναέριξε στη Συρία καμιά εξηνταριά πυραύλους, έλυσε τίποτε; Όχι βέβαια. Όπως και τώρα, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις του γ.γ. του ΟΗΕ για μη κλιμάκωση, πριν πάνε στην Ντούμα οι επιθεωρητές για τα χημικά, φρόντισε ο νέος μικρός σερίφης να μας δείξει ότι οι ΗΠΑ θα παίξουν ρόλο στην περιοχή, λες και νομίσαμε ότι θα "φύγει" από εκεί, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα.

Οι στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις μόνο τον Άσαντ δεν θορύβησαν, που άλλωστε ως αδίστακτος δικτάτορας δεν είχε αφήσει τίποτε όρθιο στη Συρία (μαζί με τους φανατικούς τζιχαντιστές - ISIS κ.ά.). "Παράπλευρες" ανθρώπινες απώλειες δεν είχαμε, ευτυχώς, αλλά έχουμε τεράστια "άμεση" απώλεια (άλλη μια φορά) για τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο. Πού ήταν οι Τραμπ, Μέι, Μακρόν όταν ο στρατός της Τουρκίας έμπαινε με το "έτσι θέλω" στο Αφρίν (και άλλα πολλά);

Ναι, τα χημικά να ελεγχθούν και να υπάρξουν κυρώσεις στον Άσαντ ή άλλον, αλλά μόνο με προπαγάνδα, δηλώσεις και μετά με πυραύλους δεν τελειώνει "τίποτα". Μάλλον "αρχίζει", και με πολύ επικίνδυνο τρόπο.

Κακώς έγινε αυτή η πυραυλική επίδειξη, τόσο επίδειξη ώστε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας μας είπε ότι συνεννοήθηκαν με τη Ρωσία και μετά τη διέψευσε ο Μακρόν!

Να σταματήσουν τα επικίνδυνα "παιχνίδια" με τη φωτιά του ολέθρου και όσοι θέλουμε -ιδίως στην Ευρώπη- να σταματήσουμε τους πολλαπλούς "πυραυλοπιστολάδες" πριν να είναι πολύ αργά να φωνάξουμε, να κινηθούμε, να συντονιστούμε ευρύτερα τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL