Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Ολοκληρώνεται με ομιλία Τσίπρα το απόγευμα της Τρίτης / Νότιο Αιγαίο: Ένα αναπτυξιακό αρχιπέλαγος... (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώνεται με ομιλία Τσίπρα το απόγευμα της Τρίτης / Νότιο Αιγαίο: Ένα αναπτυξιακό αρχιπέλαγος... (Video)

Στη 1.30 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι εργασίες του 13ου περιφερειακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου, με την 1η συνεδρία με θέμα "Ψηφιακές υπηρεσίες, Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση" και με ομιλητές τους Ν. Παππά, υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Όλ. Γεροβασίλη, υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη. Συντονίζει ο πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου Κ. Μπιζάς.

"Πολιτισμικά αγαθά και αθλητικές υποδομές" είναι το θέμα της 2ης παράλληλης συνεδρίας, με ομιλητές την υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, τον υφυπουργό αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, τον υφυπουργό Πολιτισμού Κ. Στρατή και τη γ.γ. του υπουργείου Μ. Βλαζάκη. Συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Μπρίγγος.

Στις 5.30 μ.μ. θα διεξαχθεί η συνεδρία με θέμα την ενεργειακή πολιτική και την περιβαλλοντική προστασία, με ομιλητές τους Γ. Σταθάκη, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Σ. Φάμελλο, αναπληρωτή υπουργό. Συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης.

Παράλληλα στις 5.30 μ.μ., θα διεξαχθεί η συνεδρία με θέμα "Υποδομές και πολιτικές για την Υγεία" με ομιλητές τους Α. Ξανθό, υπουργό Υγείας, τον αναπληρωτή υπουργό Π. Πολάκη και τον αναπληρωτή γ.γ. του υπουργείου Υγείας Στ. Βαρδαρό. Συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Σωτρίλλης.

Την Τρίτη 17 Απριλίου, στις 10.30 π.μ., διεξάγεται η συνεδρία με θέμα τον τουρισμό. Ομιλητές η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Ηλιόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός και η γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ειρήνη Κλαμπατσέα. Συντονίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία με θέμα "Επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, χρηματοδοτικά μέσα και δημόσια περιουσία" θα έχει ομιλητές τον αν. υπουργό Οικονομίας Αλ. Χαρίτση, την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, τον γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδη και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π. Κορκολή. Συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Μαργαρίτης.

"Αγροτική ανάπτυξη, αλιεία και παραγωγική ανασυγκρότηση" είναι το θέμα της συνεδρίας στις 2 μ.μ., με ομιλητές τους Β. Αποστόλου, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνη, αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν. Αντώνογλου, γ.γ. υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και Χ. Κασίμη, γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. Συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης.

Η δεύτερη απογευματινή συνεδρία με θέμα "Υποδομές, νησιωτικότητα, προσβασιμότητα και μεταφορικό ισοδύναμο" θα έχει ομιλητές τους Χρ. Σπίρτζη, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Π. Κουρουμπλή, υπουργό Ναυτιλίας, τον υφυπουργό Ν. Σαντορινιό, τον Δ. Τεμπονέρα, τον γ.γ. υπουργείου Ναυτιλίας, Χρ. Λαμπρίδη, τον γ.γ. Λιμένων Γ. Γιανέλλη, τον γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης.

Στις 6.45 μ.μ. της Τρίτης ξεκινά η κεντρική εκδήλωση με τα συμπεράσματα του συνεδρίου και με ομιλίες του δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης Γ. Μαραγκό, του δημάρχου Ρόδου Φ. Χατζηδιάκου, του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου και την καταληκτική ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL