Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Μικροκομματικό κρυφτούλι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μικροκομματικό κρυφτούλι

Ακόμα και χωρίς την αποκάλυψη του υπουργείου Εξωτερικών, ότι τα πρακτικά που τηρήθηκαν δείχνουν πως "η αντιπροσωπεία της Ν.Δ. δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία κατά τη δίωρη και πλέον ενημέρωσή της, έκανε δε μόνον επιβοηθητικά σχόλια", η ανακοίνωση που εξέδωσε την επομένη της προχθεσινής συνάντησης ο Γ. Κουμουτσάκος αναδεικνύει εύγλωττα το μικροπολιτικό παιχνίδι του Μοσχάτου.

Επί της ουσίας του "Μακεδονικού" και της διαπραγμάτευσης η ανακοίνωση Κουμουτσάκου δεν λέει τίποτε. Αρκείται, απλώς, να πει ότι η Ν.Δ. "παραμένει σταθερή στην ανάγκη μιας ενιαίας, σφαιρικής και οριστικής λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που εξ αρχής έχουμε θέσει και στις εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων"! Δηλαδή; Ποιες είναι οι θέσεις της Ν.Δ. όταν έχει πει αυτά και τα ανάποδά τους; Επιπλέον, όταν εξακολουθείς να επικαλείσαι μικροκομματικά τις "εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων" -λες και υπάρχουν αναίσθητοι-, ουσιαστικά είναι σαν να διαμηνύεις ότι περιμένεις τον επόμενο γύρο των δημοσκοπήσεων και, κυρίως, τον επόμενο γύρο των εσωκομματικών διαβουλεύσεων.

Πόσο μάλλον όταν υπαινίσσεσαι βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ - Ε.Ε. χωρίς να παίρνεις θέση. Η Ν.Δ. εξακολουθεί να κρύβεται, αλλά, όπως θύμισε η Ρ. Σβίγκου στον Κυρ. Μητσοτάκη, "ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL