Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Δ. Τζανακόπουλος: Ελάφρυνση του χρέους τον Αύγουστο του 2018 (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Ελάφρυνση του χρέους τον Αύγουστο του 2018 (Video)

Προηγήθηκαν οι πολύ προκλητικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν της απάντησης του Πρωθυπουργού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί η ελληνική πλευρά να ξεπερνιούνται συγκεκριμένα όρια, ούτε σε ρητορικό επίπεδο.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι δεν έγιναν δημόσια αλλά σε off the record συζήτηση ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τους δύο στρατιωτικούς υποστήριξε ότι «έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια η κράτηση των δύο» εκτιμώντας ότι πρόκειται κυρίως για κίνηση γοήτρου παρά κάποιου εκβιασμού. Αναμένουμε από την πλευρά της Τουρκίας να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης ώστε να πέσουν οι τόνοι και να πέσει η ένταση. Παράλληλα από την ελληνική πλευρά συνεχίζονται οι διπλωματικές και πολιτικές πιέσεις.

Θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους τον Αύγουστο του 2018

Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον Alpha απάντησε επίσης σε ερωτήσεις για την πρόταση που αφορά το ελληνικό χρέος, στο Μακεδονικό και στα θέματα ασφάλειας των πολιτών. 

Η γαλλική πρόταση που είχε κατατεθεί και αποφασιστεί από το Eurogroup του 2017 και αποσκοπούσε στον να γεφυρωθούν οι διαφορές στις προβλέψεις μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ. Επειδή προβλέπει μικρότερη ανάπτυξη το ΔΝΤ κατατίθεται η γαλλική πρόταση σαν μια ρήτρα ανάπτυξης. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ θα υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους τον Αύγουστο του 2018 που θα προβλέπει επιμηκύνσεις  των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, πάγωμα των επιτοκίων που θα κάνουν την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πολύ πιο εύκολη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ΠΓΔΜ θα πρέπει να αλλάξει τη συνταγματική της ονομασία για να υπάρξει λύση

Τις θέσεις της ελληνικής πλευράς στο Μακεδονικό επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η ελληνική πλευρά θα αναγνωρίσει τη γείτονα με την ονομασία που θα συμφωνηθεί. Η γείτονα χώρα θα συμφωνήσει ότι για να γίνει αυτό έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μία από αυτές είναι η συνταγματική αναθεώρηση. Επομένως η ΠΓΔΜ θα αναλάβει τη νομική υποχρέωση να αλλάξει την συνταγματική της ονομασία εφόσον θέλουμε να καταλήξουμε σε λύση».

Το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει πρώτα να περιμένουμε πρώτα αν θα υπάρξει συμφωνία. Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητικό ή πολιτικό πρόβλημα εφόσον ο κ. Καμμένος επιλέξει να μην ψηφίσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Μείωση 30% στις διαρρήξεις σπιτιών τα τελευταία τρία χρόνια

Μιλώντας για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι επι των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχουν πέσει συντριπτικά τα στοιχεία για την εγκληματικότητα.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να προλαμβάνει και να καταστέλλει την εγκληματικότητα. Προφανώς είναι τραγικό το πρόσφατο περιστατικό με τον επιχειρηματία. Δημιουργεί μια εύλογη ανησυχία αλλά πέρα από την περιπτωσιολογία πρέπει να βλέπουμε τη συνολική εικόνα. Στο 30% είναι η μείωση στις διαρρήξεις των σπιτιών και φυσικά στα θύματα. Η αστυνομία έχει συγκεκριμένο τρόπο και δόγμα αντιμετώπισης». Έχουν προϋπολογιστεί όλα τα κονδύλια που αφορούν την ελληνική αστυνομία.

Κατ. Μπρέγιαννη

Ρ.Σβίγκου: Τις επόμενες μέρες θα έχουν αποσαφηνιστεί περισσότερα για τη ρύθμιση χρέους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL