Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Πες πες, κάτι μένει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πες πες, κάτι μένει

Της ΤΖΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗ

Δεν γνωρίζω ποια επικοινωνιακή δεξαμενή σκέψης συμβούλεψε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, να αποκαλούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «χούντα», χωρίς να συνειδητοποιούν την αντίφαση στην οποία περιπίπτουν: διότι, το πρώτο πράγμα που θα έκανε μια χούντα θα ήταν να βάλει λουκέτο στη Βουλή. Το δεύτερο, να καταργήσει την ελευθερία του λόγου και να φιμώσει τα τηλεοπτικά κανάλια και τον ημερήσιο Τύπο, το τρίτο, να απαγορεύσει κάθε μορφή ατομικής ή συλλογικής διαμαρτυρίας. Στην αντίθετη περίπτωση, οι αντιστασιακοί, όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Φώφη Γεννηματά, και άλλοι, θα οδηγούνταν πάραυτα στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ!

Έλα όμως που εδώ συμβαίνει το αντίθετο! Το κοινοβούλιο παραμένει ανοιχτό και νυχθημερόν οι αντιστασιακοί ήρωες καθυβρίζουν τη νόμιμα εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως «χούντα». Τα ΜΜΕ ανερυθρίαστα κατασκευάζουν «αφηγήματα» της αρεσκείας τους για την ανυπόφορη «χούντα» που έχει καταλάβει το Μαξίμου, ενώ, πέραν όλων των άλλων συνδικαλισμένων ελίτ, το ΠΑΜΕ καθημερινά εξασκείται κόβοντας βόλτες Ομόνοια - Σύνταγμα - Σύνταγμα - Ομόνοια. Το χειρότερο όλων είναι βέβαια οι σκευωρίες που εξυφαίνονται προκειμένου να αποκαλυφθούν οι «σκευωρίες» τις οποίες εξυφαίνει η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να ξεκάνει μια για πάντα τους δημοκρατικούς αντιπάλους της!

Ας επιστρέψουμε όμως στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν για να δούμε από πότε άρχισε αυτή η κακόβουλη υπονόμευση της δημοκρατίας και της αλήθειας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα θυμηθούμε την εποχή όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ. Τότε, στις 20 Ιανουαρίου του 2013, ο κ. Γ. Πρετεντέρης έγραφε στο "Βήμα": «Είναι προφανές ότι αν επιβεβαιωθεί στην Προανακριτική η εμπλοκή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ στον χειρισμό της λίστας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινδυνεύει να μετατραπεί από κατήγορο σε κατηγορούμενο». Ας πάμε όμως και δύο χρόνια πιο πίσω. Στις 28.12.2011, δημοσιεύτηκε στο "Βήμα" ένα άρθρο της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου με τίτλο: Παραίτηση οικονομικών εισαγγελέων με καταγγελίες για παρεμβάσεις”. Μεταξύ άλλων, γράφει: «Παραίτηση - βόμβα έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Με την επιστολή τους καταγγέλλουν πολιτικές επεμβάσεις στο έργο τους αλλά και παρεμβάσεις εκφραστών οργανωμένων συμφερόντων οικονομικού εγκλήματος. [...] 'Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα [...] που αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος'".

Οι υποθέσεις που χειρίζονταν

«Στα χέρια των δύο εισαγγελέων βρίσκονταν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων: των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, των υπόπτων δανειοδοτήσεων από τράπεζες των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, του σκανδάλου των υποβρυχίων, των καταγγελιών για καθυστερήσεις στην επιβολή προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων, των καταγγελιών για λάδωμα εφοριακών». Μήπως, σε τελευταία ανάλυση, οι δύο αυτοί εισαγγελείς ήσαν “πράκτορες” του ΣΥΡΙΖΑ;

Στο άρθρο της κ. Παπαδάκου, ακολουθεί η «Κοινή δήλωση Βενιζέλου-Παπαϊωάννου» σχετικά με την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων και η πρόταση νόμου «για λόγους δικονομικούς, αλλά και λειτουργικούς, να τοποθετηθεί αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως οικονομικός εισαγγελέας».

Κι έτσι, φτάνουμε στο σήμερα! Στη σκευωρία της χούντας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες και την εισαγγελέα που διερευνά το σκάνδαλο Novartis, από της οποίας τα χέρια πρέπει πάραυτα να αφαιρεθεί η υπόθεση και να ανατεθεί, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Βενιζέλου, στα χέρια εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όχι όμως χωρίς παραλλαγές, δεδομένου ότι εξαρτάται από το ποιος κρατάει το τιμόνι της εξουσίας: Τι έκανε λέει; Προανακριτική; Και ποιοι είσαστε εσείς που στήνετε προανακριτικές; Όλοι εν σώματι αποχωρούμε! Αυτό θα πει σεβασμός στη Δημοκρατία!

Καλά, για το ΚΚΕ δεν το συζητάμε. Χάσιμο χρόνου είναι όλα αυτά τα καπιταλιστικά τερτίπια! Πέστε μου όμως, κ. Κουτσούμπα: Επαναστατικό κόμμα δεν είσαστε; Τότε τι μου στρογγυλοκάθεστε στις πολυθρόνες της Βουλής και περιμένετε από τον λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Όσο περισσότερο πεινάει τόσο θα αγριεύει; Είστε αντίθετοι στον «οικονομισμό»; Χαμένοι στην προδομένη ιστορικά «ουτοπία» σας είσαστε! Και δεν θέλετε ή δεν μπορείτε πλέον να δείτε την αλλαγή της ιστορικής πραγματικότητας στα μάτια! Έτσι, αφού δεν μπορείτε να την ερμηνεύσετε, ούτε να την αλλάξετε πλέον μπορείτε! Λόγια, λόγια, λόγια εξ αποστηθίσεως!

Εντέλει, με όλα αυτά που γίνονται, πολύ θα ήθελα να δω μια μεταμοντέρνα παράσταση Καραγκιόζη με θέμα: Η χούντα στο σαράι! Το Κολλητήρι να τον τραβάει και να του λέει: «Καλέ πατέλα, εκλογές εδώ και τώλα», η Βεζυροπούλα, λαλίστατη, να ηγείται κόμματος, ο μπάρμπα-Γιώργος να μπαίνει στη σκηνή με το τρακτέρ, ο Νιόνιος να τρέχει σινάμενος κουνάμενος στις πορείες και ο Καραγκιόζης- εισαγγελέας, ψύχραιμος και αποφασισμένος, να λέει στον Χατζηαβάτη: «Τέρμα τα δίφραγκα! Όλα στο φως! Βατοπέδια, υποβρύχια, Ζίμενς, μίζες, πάρτι και Νοβάρτι, όλα εδώ και τώρα θα ξεσκεπαστούν! Και να το δεις! Εδώ είσαι κι εδώ είμαι: το 2019, η ΤΙΝΑ θα γίνει της Αποκριάς ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΑ!".

ΥΓ. Με όσα συνέβησαν την ημέρα ομιλίας του Ε. Τσακαλώτου, δεν άκουσα κανένα κόμμα να «καταδικάζει τη βία απ' όπου και αν προέρχεται, ακόμα και με 'αστερίσκους'»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL