Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Η σφαγή των αμνών στον πάγκο των καναλιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η σφαγή των αμνών στον πάγκο των καναλιών

Όταν η ενημέρωση γίνεται από δημόσιο αγαθό πρόσχημα αδιάλειπτης προπαγάνδας στην υπηρεσία υπερτροφικών οικονομικοπολιτικών συμφερόντων και η αντιπολίτευση καθοδηγείται από το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» της Ακροδεξιάς, είναι λογικό η πολιτική αντιπαράθεση να ξεπέφτει στο «μου είπες και σου είπα».

Πριν καταθέσει για πρώτη φορά στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία ο αν. υπουργός Π. Πολάκης, κανάλια και ο γνωστός «παραπολιτικός» Τύπος επανέφεραν τα «σύννεφα στον γάμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.» και συνακόλουθη πτώση της κυβέρνησης. Εν συνεχεία, ο Δ. Καμμένος εκπυρσοκρότησε κατά των «ακροαριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν τα σενάρια περί «ανταλλαγής» των δύο στρατιωτικών, ενώ σταθερά επαναλαμβανόταν η δήλωση περί «ομηρείας» του υπουργού Άμυνας, ώστε να διαπιστωθεί η διγλωσσία στην κυβέρνηση.

Δεύτερη φορά στην Εξεταστική αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Πολάκης και λίγη ώρα πριν καταθέσει, καλεσμένος του ΣΚΑΪ ήταν ο κ. Κατσίκης. Το «λαβράκι» που εναγωνίως αναζητούσαν οι δημοσιογράφοι βγήκε. Επιτέλους υπήρξε μια ξεκάθαρη δήλωση από τους ΑΝ.ΕΛΛ. «περί ανταλλαγής», την οποία με χαρά περιέφεραν ως τρόπαιο από κανάλι σε κανάλι (αντίστοιχα με τον Σαββίδη)... Την ίδια ώρα, ιαχές πολέμου κρατούν το ίσο υποδαυλίζοντας τον εθνικισμό. Ποια σκάνδαλα ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis; Απλώς δεν υπάρχουν.

Ωστόσο, παρά τη συστηματική αποδόμηση των ΜΜΕ σε όλο το εύρος των ειδήσεων που παράγει η κυβέρνηση, παρά τους κανονιοβολισμούς καθημερινά με fake news, πολλοί βουλευτές της έχουν την ψευδαίσθηση ότι φιλοξενούνται σε «αντικειμενικά» μέσα ενημέρωσης. Αναμένουν να μην τους «τρώνε» χρόνο με σχολιαστικές παρεκβάσεις, να μην τους ανακρίνουν πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο σαν να παίζουν σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Νομίζουν ότι οι «λειτουργοί» της ενημέρωσης θα τους αφήσουν να πουν κάτι εκτός ατζέντας Ν.Δ.

Ακόμα και όταν παρατίθενται νούμερα και στοιχεία από ειδικούς, η «δημοσιογραφία» της προπαγάνδας που αλώνει και την κρατική τηλεόραση αντεπιτίθεται με την όψη της πραγματικότητας που η Ν.Δ. προβάλλει. Η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ενημερώνεται καθημερινά με λίστα διαψεύσεων για τα fake news. Ακόμα όμως και αν όλα τα υπουργεία έπρατταν το ίδιο, το κοινό πάλι τα fake θα επέλεγε -τα κανάλια το ξέρουν-, το στημένο, το ύποπτο, η «σκευωρία», το κουτσομπολιό γοητεύει, όπως το "Survivor" και οι trash «ψυχαγωγικές» εκπομπές.

Ποιος δίνει σημασία στη «μαύρη τρύπα» εκατομμυρίων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τις 894 συμβάσεις με εταιρείες ΜΜΕ, την ποινική δίωξη κατά του Β. Μαρινάκη για το Noor1; Είδηση είναι μόνο (ο κάθε) κ. Κατσίκης που βολεύει αντιπολιτευτικά. Ποιος νοιάζεται τι είπε ο Τσακαλώτος, αφού μίλησε δίπλα στον «αήθη» πίνακα του Μοντιλιάνι, ή τι λέει ο Τζανακόπουλος που έχει «πιπιλιά»; Ποιος νοιάζεται;

Τα πρόβατα επί σφαγήν στον πάγκο των καναλιών... Μάλλον όχι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL