Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
N. Παρασκευόπουλος για Προκαταρκτική: Σόου θα γινόταν αν προχωρούσαμε σε εξέταση μαρτύρων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

N. Παρασκευόπουλος για Προκαταρκτική: Σόου θα γινόταν αν προχωρούσαμε σε εξέταση μαρτύρων (Video)

https://www.youtube.com/embed/kAWBNZXXGLg

Είναι πολύ συνηθισμένο να υπάρχουν παράπονα εμπλεκομένων κατά της διαδικασίας είπε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Ενστάσεις διαδικαστικές πάντα προβάλλονται, το θέμα είναι αν η Προκαταρκτική Επιτροπή προχωρεί όπως πρέπει. Η Προκαταρκτική είχε να διερευνήσει ένα σκάνδαλο που μπορεί να έχει αρμοδιότητα, ή όχι. Όπως εξήγησε αρμοδιότητα η Βουλή έχει αν οι πράξεις έχουν γίνει κατά την τέλεση των καθηκόντων των πολιτικών προσώπων.

Ο λόγος που κλήθηκαν ήταν ότι με βάση το νόμου του Κανονισμού της Βουλής τα πολιτικά πρόσωπα καλούνται ώστε να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. «Επικράτησε η άποψη να καλεστούν διότι η απόφαση της Προκαταρκτικής είναι κρίσιμη για την τύχη των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς θα μπορούσαν να πουν κάτι για τις πράξεις έχουν τελεστεί κατά τη διάρκεια των καθηκόντων ή όχι, για παράδειγμα να αμφισβητήσει την εικόνα που προκύπτει. Αν δεν τους καλούσαμε τα παράπονα δεν θα ήταν ίδια ή πολύ περισσότερα;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι και στην περίπτωση Παπαντωνίου τηρήθηκε η ίδια διαδικασία.

«Δεν αποχωρήσαμε από την επιτροπή υποστηρίξαμε ότι θα επανέλθουμε αν η Επιτροπή είναι αρμόδια. Αν δεν είναι αρμόδια δεν υπάρχει επιτροπή» δήλωσε με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο πάνελ Ν. Μηταράκης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανασκεύασε το επιχείρημα της Ν.Δ. ότι δεν μπαίνει η Προκαταρκτική στην ουσία της υπόθεσης. «Αν η Βουλή δεν ήθελε να αφήσει τη διαδικασία να κρίνει δεν θα προχωρούσε στην έρευνα της αρμοδιότητας που προφανώς θα δείξει ότι δεν είναι όλα τα θέματα αρμοδιότητα της Βουλής αλλά της Δικαιοσύνης και έτσι θα επιστρέψουν εκεί».

Το πάρτι στην υγεία ήταν γνωστό δεν μπορεί να μη γνώριζαν τα πολιτικά πρόσωπα

Ενώ απάντησε στις αιτιάσεις περί επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης ότι «δεν γίνεται σόου, αλλά μια διαδικασία που αν κλείσει το θέμα της αρμοδιότητας θα είναι σύντομη και χωρίς δημοσιότητα. Σόου θα γινόταν αν προχωρούσαμε σε εξέταση μαρτύρων οπότε η επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάζει για πολλούς μήνες και μετά να πούμε ότι ήμασταν αναρμόδιοι».

«Όταν το Σύνταγμα λέει ότι για τις πράξεις των πολιτικών είναι αρμόδια η Βουλή κάποιοι πολιτειακό όργανο πρέπει να κρίνει ποιος έχει την αρμοδιότητα και φυσικός κριτής είναι η Βουλή, άρα σωστά ήρθε το θέμα στη Βουλή» εξήγησε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Προκύπτει ότι υπήρχε μεγάλο πάρτι στην υγεία επίσης ήταν τόσο γνωστό. Δεν μπορεί παρά να το γνώριζαν τα πολιτικά πρόσωπα» είπε ο τ. υπουργός υποστήριξε όμως ότι δεν φτάνει «η γνώση για την ενοχή».

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL