Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Γ. Σταθάκης: Διπλασιασμός των πόρων του εξοικονομώ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σταθάκης: Διπλασιασμός των πόρων του εξοικονομώ (Video)

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε ότι όπως είναι τώρα έχουμε διπλάσιο αριθμό αιτήσεων από όσους προυπολογίστηκε το πρόγραμμα αλλά στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τους πόρους να φτάσουμε το 1 δις ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι πολίτες.

To πρόγραμμα άνοιξε τη Δευτέρα για τη Β. Ελλάδα και τη Δ. Ελλάδα. Υποβλήθηκαν 20.000 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 11.000. Το πρόγραμμα θα φτάσει να εγκριθούν 40.000. Την Τρίτη το βράδυ αυξήσαμε κατά 20% τους πόρους και τώρα έχουμε πλήρη εικόνα ότι έχουμε διπλάσιο αριθμό πολιτών να μπουν στο δίκτυο. Το 50% που δεν πήραν το μαγικό χαρτάκι αλλά είναι μέσα στο σύστημα παραμένουν ως επιλαχόντες και θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εξήγησε ότι ο υπολογισμός της ζήτησης είχε γίνει με βάση "τα πιστοποιητικά ενεργειακά απόδοσης που είχαν ήδη κατατεθεί και αναμέναμε πιο φυσιολογικά νούμερα γύρω στις 18.000. Έχουμε διπλάσιο αριθμό αιτήσεων νοικοκυριών για να ενταχθούν στο εξοικονομώ οπότε σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε τους πόρους, ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι πολίτες".

Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα του Εξ οικονομώ λόγω της μεγάλης ζήτησης και ταυτόχρονης υποβολής αιτήσεων των πολιτών. "Πριν ανακοινωθεί το σπάσιμο της χώρας σε τρεις Περιφέρειες μπήκαν όλοι μαζί οι πολίτες για αιτήσεις ενώ παράλληλα υπήρχε κακόβουλο χτύπημα από ορισμένα γραφεία μηχανικών όπου είχαν βάλει αυτόματο σύστημα και χτυπούσαν συνέχεια με αποτέλεσμα την πτώση του συστήματος».

"Προστατεύεται απολύτως η α' κατοικία ως το τέλος του 2018 ενώ εξαιρούνται οι πολύ ακριβές κατοικίες. Το προστατευτικό πλαίσιο είναι πλήρες με το νόμο Κατσέλη και νόμο Σταθάκη" είπε ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς.

Kατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL